Ο ζωηρός Καλπακίδης και η Τάνια τα ακούει από τους δικούς της

Τις τελευταίες ημέρες επικράτησαν κάποιες αδικαιολόγητες εντάσεις που δηλητηρίασαν το προεκλογικό κλίμα. Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο Θέμης Καλμπακίδης υποψήφιος του Μουριάδη επιτέθηκε δημόσια λεκτικά στον Αλέξη Προκοπίου που υποστήριζε τον Μάκη Παπαδόπουλο.
Επίσης η Τάνια Ελευθεριάδου δέχθηκε την επίθεση από τους δικούς της Συριζαίους γιατί δεν είχαν τις ίδιες προτιμήσεις σε υποψήφιο για τον δήμο Καβάλας.
@ Από την άλλη είχαμε τον εξαναγκασμό βουλευτών να εκτεθούν δημόσια με κοινή φωτογραφία τους με τον Χρίστο Μέτιο για να δείξουν ότι βρίσκονται εντός της κομματικής γραμμής.
@ Η προχθεσινή επίσκεψη της υφυπουργού παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη στην Καβάλα ήταν στο πλαίσιο της ενίσχυσης της υποψηφιότητας του Χρίστου Μέτιου.
@ Την περασμένη Παρασκευή τελευταία ημέρα των πολιτικών συγκεντρώσεων δόθηκαν τρεις συνολικά κεντρικές ομιλίες από τους Μουριάδη, Παπαδόπουλο και Χρυσανίδη. Αυτή του Χρυσανίδη ήταν μια τυπική κεντρική ομιλία χωρίς παλμό και αισιοδοξία. Η κεντρική ομιλία του Θόδωρου Μουριάδη στην κεντρική πλατεία ήταν άνευρη και κινήθηκε σε ένα πλαίσιο υποτονικό αν και είχε κόσμο. Η ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου στον δημοτικό κήπο ήταν μια κεντρική ομιλία στα πρότυπα μιας ροκ συναυλίας με υψηλούς μουσικούς τόνους αλλά και κορυφώσεις από τον ίδιο τον υποψήφιο που ξεσήκωσε όσους παρακολούθησαν την ομιλία του.
@ Με αυτά και με εκείνα πέρασε και αυτή η προεκλογική περίοδος και μένει να δούμε τι θα γίνει την δεύτερη Κυριακή.
@ Από το πρωί φαινόταν ότι θα ήταν μια ήρεμη προεκλογική μέρα με όχι και τόσο μεγάλη συμμετοχή.
@ Προχθές υπήρχε μια ιδιαίτερη κίνηση στην αγορά και φυσικά εκεί που δόθηκε η προεκλογική μάχη ήταν τα καφέ του κέντρου μικρά και μεγάλα. Επίσης παρατήρησα ότι υπήρχε κόσμος στα εκλογικά κέντρα των υποψήφιων και φαινόταν ποια προτιμούσαν περισσότερο οι Καβαλιώτες.
@ Φυσικά και η μάχη του σταυρού από τους υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους δόθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου και του νομού. Φυσικά οι πρώτοι φαινόταν από όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς αφού είχαν κινηθεί πιο δραστήρια σε όλη την προεκλογική περίοδο.
@ Αλλάζουν όλα στους δήμους. Καταργούνται νομικά πρόσωπα και περνούν στα χέρια επιτροπών που θα έχουν και των έλεγχο. Πίσω από αυτή την εξέλιξη πάει να κρυφτεί και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ που δεν έχει να πληρώσει την ΔΕΗ αλλά ούτε και να να κάνει ρύθμιση του χρέους των 4 εκ ευρώ. Και ενώ δεν μπορεί να κάνει τίποτε με το χρέος προς την ΔΕΗ ο Χρόνης προχθές έδωσε στην δημοσιότητα ένα έγγραφο με το οποίο έχουν τελειώσει οι μελέτες τους αγωγού που φέρνει το νερό από το Κεφαλάρι και θα μπορέσει έτσι να συνδεθεί και το δίκτυο του πρώην δήμου Φιλίππων. Φυσικά αυτές είναι προεκλογικές εξαγγελίες και τίποτε άλλο.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα