Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα προειδοποιούν;

Μια απρόσμενη εξέλιξη είχαμε προχθές με την ανακοίνωση της καταγγελίας των εργαζομένων στο δήμο Καβάλας για την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να παραχωρήσει το έργο της καθαριότητας του Παληού και της Καρβάλης σε ιδιώτες έναντι 1,4 εκ ευρώ.
@ Συγκεκριμένα στην καταγγελία τους αναφέρουν. “ Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης μέρους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας που θα φορτώσει τους δημότες με δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη και κακής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως έχει δείξει η εμπειρία άλλων πόλεων και παράλληλα θα επιφυλάξει ένα επισφαλές εργασιακό μέλλον για τους συναδέλφους μας στην υπηρεσία αυτή”.
@ Νομίζω μέσα σε λίγες αράδες τα λένε όλα για την προσπάθεια της διοίκησης του δήμου να δώσει σε ιδιώτες τμηματικά την υπηρεσία καθαριότητας φέτος στο Παληό και την Καρβάλη. Την επόμενη χρονιά δεν τους εμποδίζει κανείς όσες συνοικίες δεν μπορεί να εξυπηρετήσει η υπηρεσία καθαριότητας γιατί θα την έχουν αποψιλώσει ακόμη περισσότερο από εργαζόμενους, θα προχωρήσουν στην συνολική ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
@ Με συγκεκριμένο πλάνο τα προηγούμενα χρόνια η διοίκηση Μουριάδη είχε σχεδιάσει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας αλλά δεν μπόρεσε να εκτελέσει το σχέδιο της λόγο της πλειοψηφίας που είχε η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο και ήταν σίγουρο ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να το περάσει.
@ Απαλλαγμένη τώρα από το βάρος του ελέγχου από την αντιπολίτευση και με με την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και με τη δικαιολογία ότι η μείωση των δημοτικών τελών το 2021 ήταν αυτή που έφερε την υπηρεσία σε δύσκολη θέση πέρασε ο Μουριάδης την παραχώρηση τμημάτων της καθαριότητας στα χέρια των ιδιωτών.
@ Η καταγγελία των εργαζομένων ήρθε μετά από μια εβδομάδα καυτή με το θέμα των υπέρογκων δημοτικών τελών και μετά από πιέσεις που έγιναν ήρθε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου να πάρει δημόσια θέση, ανοίγοντας ίσως τον πιο σημαντικό κύκλο πίεσης.
@ Σύμφωνα με πληροφορίες μου υπήρξαν και σύμβουλοι του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων που είχαν την άποψη ότι εάν δεν πάρει η διοίκηση του δήμου πίσω την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες και αν δεν μειώσει τα δημοτικά τέλη τότε θα πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και αυτό ξέρουμε όλοι τι μπορεί να σημαίνει. Η οποιαδήποτε απόφαση του σωματείου να πιέσει πρώτον για την επιστροφή πίσω στις θέσεις τους στην υπηρεσία καθαριότητας των εξήντα συναδέλφων τους που εργάζονται σε άλλες υπηρεσίας όπως και στην ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό άνω των 40 ατόμων με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας είναι πιθανόν μονόδρομος και αν δεν εισακουσθούν τότε η απεργία θα είναι το τελευταίο τους όπλο με ότι αυτό συνεπάγεται. Βουνά σκουπιδιών στους δρόμους επί εβδομάδες και μια “ζωντανή” υγειονομική βόμβα. Αν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο που εγώ
προσωπικό δεν το εύχομαι η μόνη υπεύθυνη θα είναι η διοίκηση του δήμου που αφού αποδυνάμωσε την υπηρεσία καθαριότητας από εργαζόμενους και μηχανήματα την ετοίμασε να την δώσει σε χέρια ιδιωτών.
@ Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν όλοι αυτοί που φλυαρούσαν την προηγούμενη εβδομάδα αποφεύγοντας να πάνε ανοιχτά κατά του Μουριάδη θα είναι συμμέτοχοι στην οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα