Οι κουρτίνες του δημαρχείου …last year! Μείον και το ταμείο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας που ζητά έξτρα χρηματοδότηση από το ταμείο του Δήμου

Μπέρδεψαν τις κουρτίνες με τις τρέχουσες ανάγκες στην δημοτική ομάδα του δημάρχου Θεόδωρου Μουριάδη και για μια ακόμη φορά η ιστορία που έπληξε το κύρος της νέας δημοτικής αρχής και προκάλεσε ποικίλα σχόλια, πάει να γίνει σήριαλ και μάλιστα με κακό σενάριο.

Στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή επανήλθε το θέμα με τις 22.300 ευρώ για αγορά κουρτινών στο Δημαρχείο Καβάλας και τελικά διαπιστώθηκε ότι από τις 22.300 ευρώ που προβλέφθηκαν, στον προϋπολογισμό του δήμου Καβάλας, για κουρτίνες θα πρέπει να δαπανηθούν πάνω – κάτω 7.000 ευρώ για τις κουρτίνες του δημαρχιακού μεγάρου!

Αυτή η διαπίστωση που τελικά έγινε ανάγκασε την δημοτική αρχή να προχωρήσει στην μεταφορά του προϋπολογισθέντος κονδυλίου σε άλλους κωδικούς του προϋπολογισμού.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι προφανώς το κονδύλι να προοριζόταν για αγορά κουρτινών γενικώς και για το δημαρχείο ενώ κάποιοι έμπλεξαν και την Μεγάλη Λέσχη λέγοντας ότι θα μπορούσε να γίνει μια συνολική αγορά και να μην έφτανε στο σημείο η δημοτική αρχή να «έσπαζε» τον κωδικό!

Το αστείο της όλης ιστορίας που διαδραματίζεται στον Δήμιο Καβάλας λές και δεν έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα θέματα είναι ότι μέλη από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, ζήτησαν εξηγήσεις στην διάρκεια της συνεδρίασης για το πώς έγινε το όλο ζήτημα και έφτασε μέχρις εδώ.

Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι εντός του 2019, επί των ημερών της διοίκησης της Δήμητρας Τσανάκα, είχε προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός για προμήθεια υλικών για την Μεγάλη Λέσχη, αλλά με χρήματα που προέρχονταν από ευρωπαϊκά κονδύλια, μια και το έργο της ανακαίνισης είναι μέσω προγράμματος, με κόστος για κουρτίνες, περίπου 15.000 ευρω.

Ο διαγωνισμός αυτός περαιώθηκε κανονικά, με τον εργολάβο να μπαίνει εντός των επόμενων ημερών, ωστόσο διαπιστώθηκε -εκ των υστέρων- ότι οι 22.300 € που δεσμεύτηκαν για κουρτίνες από την δημοτική αρχή περιλαμβάνουν και τις 15.000 € που δαπανήθηκαν για τις κουρτίνες της Μεγάλης Λέσχης.

Τρέχα γύρευε δηλαδή και από ότι φαίνεται το σήριαλ των κουρτινών θα έχει και άλλα επεισόδια.

Μέσα το ταμείο του Ωδείου!

Μια ακόμη απόφαση της οικονομικής επιτροπής αφορούσε στην επιχορήγηση με 40.000 ευρώ του ταμείου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας μια και από τις εισπράξεις του το ποσό των διδάκτρων της τάξης των 18.000 ευρώ, δεν φτάνουν για την μισθοδοσία.

Με άλλα λόγια εδώ βρίσκεται μια ανακολουθία της διοίκησης του Ωδείου που ενώ δεν έχει «νύχια να ξυθεί» που λέει και ο λαός μας αυτή θέλει να προσλάβει και καλλιτεχνικό διευθυντή με επιπλέον χρέωση του ήδη ασθενούς ταμείου του!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα