Παράσταση διαμαρτυρίας και από συνταξιούχους της ΚαβάλαςΗ διοίκηση του Δήμου Καβάλας επιτίθεται στα νοικοκυριά και στους συνταξιούχους με νέα “χαράτσια”

Ζητούν από τον δήμαρχο Καβάλας, να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για αυξήσεις στα τέλη, να καταργήσει το “χαράτσι” των 30 -100 ευρώ της ΔΕΥΑΚ που επέβαλε πρόσφατα στους δημότες και να λάβει μέτρα ανακούφισης των δημοτών που είναι εξαθλιωμένοι και σε συνθήκες πλήρους φτώχειας

Με την προτροπή να είναι όλοι οι συνταξιούχοι παρόντες σήμερα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καβάλας. που θα συζητήσει για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών και τέλους της ΔΕΥΑΚ, τα συνταξιουχικά σωματεία της Καβάλας και οι πρόεδροί τους: Σωματείο Συνταξιούχων ΒΦΛ Καβάλας – Παναγιωτίδης Παναγιώτης, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» – Ταχματζίδης Πέτρος, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καβάλας – Μαούνατζης Στέργιος, Σύνδεσμος Πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Καβάλας – Έλλη Τσολακίδου και Σωματείο Συνταξιούχων Πετρελαίων Καβάλας – Θεοδοσίου Θεοδόσιος, έστειλαν κοινή επιστολή στον πρόεδρο του Σώματος Κώστα Πεφάνη και τους επικεφαλής των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αναφέρουν:

«Ως εκπρόσωποι των συνταξιούχων που εργαστήκαμε στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα επί πολλά χρόνια και προσφέραμε στον τόπο μας, θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας απέναντι στις νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στο νέο “χαράτσι” των 30-100 ευρώ της ΔΕΥΑΚ,που προωθεί η διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Μέχρι τώρα, είχαμε τις κυβερνήσεις της χώρας που επέβαλαν αυστηρές περικοπές, πλήρη απαξίωση των συντάξεων και μας οδήγησαν στην εξαθλίωση. Τώρα έχουμε και τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να επιτίθεται ξανά στα νοικοκυριά και στους συνταξιούχους με νέα “χαράτσια”.

Προσπαθεί μάλιστα ο Δήμος Καβάλας να μας πείσει ότι το κάνει από δήθεν “υπευθυνότητα και σοβαρότητα”, αλλά και “για το καλό μας”! Αυτά δηλαδή που μας έλεγαν για χρόνια όλες οι κυβερνήσεις που πετσόκοψαν τις συντάξεις μας, τα ακούμε τώρα και από τον Δήμαρχο Καβάλας!

Ζητούμε από τον Δήμαρχο:

να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για αυξήσεις στα τέλη
να καταργήσει το “χαράτσι” των 30 -100 ευρώ της ΔΕΥΑΚ που επέβαλε πρόσφατα στους δημότες
να λάβει μέτρα ανακούφισης των δημοτών που είναι εξαθλιωμένοι και σε συνθήκες πλήρους φτώχειας
Ζητούμε από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να απορρίψουν τις εισηγήσεις περί αυξήσεων και να βάλουν πλάτη για να ληφθούν μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών, των συνταξιούχων, των ανέργων, των εξαθλιωμένων από τη φτώχεια συμπολιτών μας. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο το βάρος των αυξήσεων και των χαρατσιών.

Είμαστε ενάντια στο “χαράτσι” των 30-100 ευρώ της ΔΕΥΑΚ και στην αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας από τον Δήμο Καβάλας».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα