Περιμένοντας την απάντηση του Καιρίδη για τα στρατόπεδα σε ερώτηση του Λαζαρίδη

Η ερώτηση του κυβερνητικού βουλευτή Μακάριου Λαζαρίδη προς τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Καιρίδη παραμένει για το τι προτίθεται να κάνει με το κέντρο φιλοξενίας των μεταναστών στο Περιγιάλι. Ο υπουργός όπως οφείλει θα απαντήσει εντός της βουλές και όπως καταλαβαίνω θα κινηθεί σε δύο άξονας. Ο πρώτος θα κινηθεί γύρω από την ίδια την δομή, πόσους εργαζόμενους έχει, πόσους μετανάστες φιλοξενεί και ποια είναι τα οικονομικά οφέλη του δήμου από την λειτουργία της. Ο δεύτερος άξονας θα κινηθεί γύρω από τις προθέσεις του πρωθυπουργού να μειώσει τα κέντρα φιλοξενίας ύστερα από την μείωση που παρατηρείται στον αριθμό των μεταναστών που φιλοξενούνται.
@ Σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες οι εργαζόμενοι μέσα στο κέντρο φιλοξενίας είναι συνολικά πάνω από εκατό άτομα και η προσφορά του κέντρου στην τοπική οικονομία είναι κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
@ Μετά από την απάντηση που θα δώσει ο Καιρίδης το ερώτημα που θα μπει στην τοπική κοινωνία και πιστεύω ότι θάρθει να συζητηθεί μετά τις δημοτικές εκλογές και στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει θα είναι αν θέλουμε να αδειάσουν τα κέντρα φιλοξενίας του Περιγιαλίου από τους μετανάστες
και παράλληλα αν θα κινηθεί ο ίδιος ο δήμος να τα πάρει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να τα αξιοποιήσει.
@ Φυσικά όχι με τους ρυθμούς και τις αναβλητικότητες του παρελθόντος. Ζωηρά, συντεταγμένα και με κοινό πολιτικό μέτωπο.
@ Το παραλιακό μέτωπο του Περιγιαλίου πρέπει να αναπτυχθεί προς όφελος του δήμου και όχι να κρατηθεί το φιλέτο των ανατολικών συνοικιών δέσμιο του κέντρου φιλοξενίας των μεταναστών.
@ Φυσικά αν επανεκλέγει ο Μουριάδης δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να κάνει κάτι από τα παραπάνω.
Μόνο με μια νέα δυναμική δημοτική αρχή μπορεί να γίνει πραγματικότητα η αξιοποίηση των στρατοπέδων.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα