Ποιοι πάνε για αντιδήμαρχοι και ποίοι για αντιπεριφερειάρχες

Φαίνεται ότι το σχόλιο μου για τον Αλέξη Πολίτη και το ενδεχόμενο να ενδιαφέρεται για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ όπως και για τον ενδιαφέρον κάποιων άλλων για τον δήμο Παγγαίου χτύπησε φλέβα. Έτσι πήρα ένα μήνυμα που μου λέει. “Ο Πολίτης δεν έχει καμιά ελπίδα,θα το φάνε πριν ακόμη δηλώσει υποψηφιότητα. Για τον Πριονίδη είναι γνωστό πλέον σε όλη την περιοχή ( όσο και να τον πολεμάνε από Ελευθερούπολη) ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Παγγαίου, ο Αναστασιάδης μετράει ήδη αντίστροφα και προσπαθεί να σώσει την υστεροφημία του”.
@ Το ενδιαφέρον του Χρίστου Πριονίδη για την δημαρχία του Παγγαίου είναι παλιό, όμως προσκρούει πάνω στην παρουσία του Φίλιππου Αναστασιάδη που δεν έχει χάσει το δικό του ενδιαφέρον να παραμείνει δήμαρχος.
@ Τώρα αν το 2028 ο κ. Αναστασιάδης αποφασίσει να μετακινηθεί είτε προς το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είτε να “αποστρατευτεί” τότε αλλάζουν τα πράγματα και ο κ. Πριονίδης σίγουρα θα είναι ο ένας από αυτούς που θα θελήσουν να πάρουν τον δήμο του Παγγαίου από τον χώρο της ΝΔ.
@ Η περίπτωση Πολίτη είναι διαφορετική και έχει να κάνει με την αποδοχή που είχε στον κόσμο στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές κάτι που τον κάνει ισχυρό πολιτικό παράγοντα στον νομό.
@ Όμως επειδή στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν βλέπω κανέναν από τους σημερινούς βουλευτές
να σκέφτεται να κρεμάσει τα παπούτσια του θα είναι δύσκολο να μπει στην βουλευτική λίστα. Όμως ακόμη έχουμε πολύ χρόνο εκτός αν έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις κάτι όμως που δεν φαίνεται.
@ Εκεί που άρχισε να έχει ενδιαφέρον το πολιτικό παιχνίδι και λογικά είναι στην περιφέρεια για το ποίους θα ορίσει ο νέος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης στις θέσεις των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, όπως και στις θέσεις των θεματικών.
@ Βλέπω ότι και οι δύο στυλοβάτες της προσπάθειας Τοψίδη στην Καβάλα, Μαρκόπουλος και Ιωσηφίδης θα πάρουν κάποια αντιπεριφέρεια. Πιθανόν ο Θόδωρος Μαρκόπουλος την χωρική αντιπεριφέρεια της Καβάλας και ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδη κάποια που θα συμφωνήσει.
@ Τώρα σε επίπεδο δήμου όλα είναι ανοιχτά σε ποίους θα δώσει ο Θόδωρος Μουριάδης αντιδημαρχίες και ποιον θα κάνει πρόεδρο του νέου δημοτικού συμβουλίου. Ακούγεται το όνομα του νεοεισερχόμενου στα δημοτικά πράγματα Παναγιώτη Μαμτσαδέλη για τη θέση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου
όμως μπορεί να επιλέξει ο Μουριάδης κανένα ποιο μπαρουτοκαπνισμένο από την δημοτική του ομάδα, όπως τον Χριστόδουλος Μιχαλάκη ή ακόμη και τον Απόστολο Μουμτσάκη. Στην καθαριότητα βλέπω ότι θα κρατήσει τον Κυριάκο Σταυρίδη ενώ ο Απόστολος Χρόνης μάλλον θα μετακινηθεί προς την αντιδημαρχία με ευθύνη τον πρωτογενή τομέα και το δημοτικό διαμέρισμα των Φιλίππων.
@ Τα ονόματα που παίζουν για την αντιδημαρχία τεχνικών υπηρεσιών είναι δύο νέων δημοτικών συμβούλων με ανύπαρκτη εμπειρία από τις δημαρχιακές υποθέσεις και πρόκειται για τον κ. Γούλα και τον κ. Τσεκμέζογλου. Για την αντιδημαρχία που έχει σχέση με τα κοινωνικά θέματα βλέπω ως πιθανότερο
να αναλαμβάνει τον Ανέστη Δημητριάδη πρόεδρος σήμερα των παιδικών σταθμών παρά την Στέλλα Αργυρίου που οι περισσότεροι την βλέπουν μετά τον μπαράζ αυτοπροβολής που έκανε σε θέματα κοινωνικά προεκλογικά να επιθυμεί τη συγκεκριμένη αντιδημαρχία.
@ Την αντιδημαρχία πολιτισμού μετά την κατάργηση της “δημωφέλειας” την βλέπω να την παίρνει ο σημερινός πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Τάκης Αγγελίδης ο οποίος είναι ο καταλληλότερος από οποιονδήποτε άλλο της δημοτικής ομάδας του Μουριάδη.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα