Ποιος ευθύνεται που δεν έμεινε ούτε καρφί στο κάτω νοσοκομείο

Είναι άδικο αυτό που μου είπε χθες ο πρώην διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Μάκης Χαραλαμπίδης ότι η διοίκηση του νοσοκομείου το 2010 όταν άδειασε το κτήριο του κάτω νοσοκομείου δεν φρόντισε να το φυλάξει και επακολούθησε το πλιάτσικο που άφησε μόνο τα ντουβάρια.
@ Ο τότε διοικητής του νοσοκομείου Σάββας Κοσμίδης είχε μοχθήσει στο να συντονίσει χωρίς προβλήματα την μετακίνηση γιατρών, νοσηλευτών αλλά και ασθενών από τα δύο νοσοκομεία που λειτουργούσαν τότε με υποδειγματικό τρόπο και όλη του η μέριμνα ήταν στο να μην υπάρξουν προβλήματα μη αντιμετωπίσιμα. Παράλληλα όμως φρόντισε να βάλει φύλαξη για 6 μήνες στα κτήρια των πρώην νοσοκομείων δηλαδή του κάτω και αυτού που λέγαμε ορθοπεδική και λειτουργούσε δίπλα από το “Σανατόριο” ώστε να μη φύγει τίποτε χωρίς την έγκριση του.
@ Μετά από τους πρώτους έξη μήνες και αφού δόθηκε το ιατρικό υλικό σε άλλα νοσοκομεία που το ζήτησαν το άφησε στα χέρια του τότε δημάρχου Κωστή Σιμιτσή.
@ Ο τότε δήμαρχος πελάγωσε και αντί να βάλει φύλαξη από την πρώτη στιγμή το άφησε για χρονικό διάστημα ικανό ώστε να πάρουν οι επιτήδειοι ότι μπορούσαν. Αφυπνίστηκε κατόπιν εορτής και έβαλε για λίγους μήνες εξωτερική φύλαξη και μόνο στο “γυάλινο” κτήριο.
@ Σοβαρή παράληψη και ενώ γνώριζε ότι το κτήριο το είχε δηλώσει στο κτηματολόγιο ο προκάτοχός του δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης υπέρ του δήμου αυτό δεν το προβλημάτισε καθόλου. Άλλωστε δεν υπήρχε καμιά αμφισβήτηση ούτε από το υπουργείο υγείας ότι το 82% ανήκε στον δήμο. Ο Σιμιτσής όμως με την γνωστή του ολιγωρία και χωρίς να ξέρει τι να το κάνει το άφησε στην τύχη του με τα ολέθρια αποτελέσματα να μη μείνουν στη θέση του ούτε τα καλώδια του ρεύματος.
@ Αν ο Κωστής Σιμιτσής είχε ακούσει αυτό που του έλεγαν να το κάνει γηροκομείο θα είχε σωθεί το κτήριο και θα είχε σήμερα ο δήμος και μια ακόμη πηγή εσόδων. Όμως ο εγωισμός του δεν του το επέτρεψε να δει τι έπρεπε να κάνει και άρχισε να μελετά άλλες λύσεις δαπανώντας 30.000 ευρώ αν θυμάμαι καλά για μια μελέτη που του έλεγε να το κάνει πάρκινγκ και άλλα τέτοια ωραία.
@ Και όλα αυτά συνέβησαν με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και το Σιμιτσή που στηρίχθηκε από το ίδιο κόμμα και δεν μπόρεσε να πατήσει πόδι και να το πάρει άσχετα από την απαίτηση του υπουργείου υγεία ότι του ανήκει το 18%. Το πολύ, πολύ να πήγαινε το υπουργείο τον δήμο στα δικαστήρια και αν το είχε λειτουργήσει ως γηροκομείο το κτήριο άντε να τον έβγαζε το δήμο από μέσα.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα