Ποτόλιας μια άλλης εποχής

@ Ακόμη δεν φούντωσαν οι καταναλώσεις στην αγορά που δεν παρουσιάζει και μεγάλη κίνηση.
@ Το Σάββατο στις 2 μετά το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο της Χρυσούπολης θα γίνει η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων του δήμου Νέστου.
@ Χθες ο δημοτικός σύμβουλος Χρίστος Ποτόλιας πήρε θέση με δελτίο τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ της Καβάλας πάνω στο θέμα της “Στέγης”. Φυσικά δεν είναι υπέρ της μετεγκατάστασης γιατί προφανώς αγνοεί τη συμφωνία του διοικητικού συμβουλίου της Στέγης με την Μητρόπολη για την αλλαγή έδρας.
@ Ο Χρίστος Ποτόλιας σημειώνει στο δελτίο τύπου ότι “Θεωρούμε ότι η συζήτηση που εξελίσσεται σχετικά με τη μετεγκατάσταση της “ΣΤΕΓΗΣ” σε άλλο χώρο, γιατί στο χώρο που τώρα στεγάζεται η “ΣΤΕΓΗ” η Μητρόπολη θέλει να δημιουργήσει
“εκκλησιαστικό μουσείο” δεν αφορά μόνο το σημερινό Δ.Σ. του Συνδέσμου, τον πρώην και νυν Μητροπολίτη, τον πάλαι ποτέ Σύλλογο καπνεμπόρων, τα σχέδια για αξιοποίηση του χώρου με διαφορετικό τρόπο, αλλά το σύνολο της καβαλιώτικης κοινωνίας.
Κατανοούμε τη θεμιτή επιθυμία της Μητρόπολης να δημιουργήσει “εκκλησιαστικό
μουσείο”. Πως όμως είναι δυνατό να γίνει αυτό, δηλαδή ένας χώρος πολιτισμού, με υλικά από τα χαλάσματα του παλαιότερου πολιτιστικού κύτταρου της πόλης;
Σίγουρα θεωρούμε ότι η απόφαση της Μητρόπολης πάρθηκε χωρίς να συνυπολογίσει τις αρνητικές εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν, από μία τέτοια εξέλιξη, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στο πανελλήνιο, καθότι η στέγη σε όλη πορεία της απέκτησε πανελλαδική εμβέλεια.
Σίγουρα πολλά από τα μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών, ποιητών, ζωγράφων, μουσικών κτλ δεν βρίσκονται στη ζωή για να ορθώσουν το ανάστημα σε αυτό που πάει να γίνει στη “ΣΤΕΓΗ”.
Σίγουρα όμως υπάρχουν στο πανελλήνιο και πολλοί νεότεροι που ξέρουν την ιστορία της “ΣΤΕΓΗΣ” και θα αντιδράσουν. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναγίνει η πόλη μας αντικείμενο συζήτησης για ένα τέτοιο θέμα. Και για αυτό θεωρούμε πως η Μητρόπολη πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή της.
Παράλληλα ο Δήμος Καβάλας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Να μπει μπροστά, διεκδικώντας τα απαραίτητα κονδύλια από το κράτος και να ανακαινίσει το χώρο, αφού πρώτα έρθει σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη, ώστε αυτή να αλλάξει τα σχέδια της για το “εκκλησιαστικό μουσείο”, για το οποίο έχει τη δυνατότητα διαφορετικής χωροθέτησης.
Παράλληλα ο Δήμος να σταθεί αρωγός για το σύνολο της ερασιτεχνικής δημιουργίας σε όλους τους τομείς στην πόλη μας, διεκδικώντας ανάλογα κονδύλια από το κράτος, ώστε να μη φορτώνονται στις πλάτες των συμπολιτών μας”.
@ Δεν θα γίνει πρώτον πανελλήνιο θέμα γιατί έχει βρεθεί η εναλλακτική λύση και αυτή από την Μητρόπολη. Τώρα όσο για τον δήμο που του ζητάει να αναλάβει ο Ποτόλιας, ευθύνες μάλλον μετά από 4 χρόνια διοίκησης του Μουριάδη δεν έχει καταλάβει ότι η λέξη ευθύνες είναι μια άγνωστη γι ́ αυτόν.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα