Τα δύο ψέματα των μπαχαλάκιδων για τη ΣΤΕΓΗ

Οι εμμονικοί με την ΣΤΕΓΗ μπαχαλάκιδες χαρακτηρίζουν εμμονικό τον Μητροπολίτη Στέφανο ο οποίος έχει πέρα για πέρα δίκαιο στο θέμα της αξιοποίησης του κτηρίου όπου σήμερα στεγάζεται η ΣΤΕΓΗ και στην λειτουργία ενός μουσείου κειμηλίων της Μητρόπολης.
@ Την νέα ανακοίνωση που ήρθε χθες στο amail της εφημερίδας από τον Βασίλη Λιόγκα ένα από τους υποκινητές αυτής της παιδαριώδους κίνησης μεταξύ άλλων αναφέρει και κάποιες ιστορικές ανακρίβειες που δείχνουν ότι η επιχειρηματολογία του βασίζεται σε ψεύδη.
@ Γράφει λοιπόν ο συντάκτης της ανακοίνωσης ότι “Η δέσμευση του Μακαριστού Προκόπιου μετά την σύνταξη του συμβολαίου δωρεάς του κτηρίου ότι «η Στέγη θα παραμείνει εσαεί στο χώρο της» και του Σεβασμιότατου κ. Στεφάνου αμέσως μετά την ενθρόνισή του, «ότι τίποτα δεν θα αλλάξει μετά την αλλαγή Μητροπολίτη» είναι λόγοι τιμής και δεσμεύουν την Εκκλησία. Αν όχι μπροστά σε
Συμβολαιογράφους, σίγουρα μπροστά στο Θεό. Η Εκκλησία δεν μπορεί να παίρνει πίσω τις δεσμεύσεις της. Αλίμονο αν το χριστεπώνυμο πλήρωμα απωλέσει την εμπιστοσύνη του στην Εκκλησία”.
Δεν υπήρξε τέτοια δέσμευση του Μακαριστού Προκοπίου. Υπήρξε σε άρθρο της παραχώρησης, κατόπιν απαίτησης των Καπνεμπόρων, να παραμείνουν εντός του κτηρίου κάνοντας χρήση τους χώρους για 5 χρόνια από το 2002 μέχρι και το 2007. Διάφοροι λόγοι δεν επέτρεψαν τον Προκόπιο μετά την παρέλευση αυτής της χρονικής συμφωνίας να ζητήσει να αδειάσουν το κτήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι μπορεί να ερμηνευτεί σαν συννένεση παραμονής της ΣΤΕΓΗΣ εσαεί όπως αρέσκονται οι μπαχαλάκιδες να λένε, στο συγκεκριμένο κτήριο.
@ Δεύτερο ψέμα. Ο φορέας των Καπνεμπόρων αναγκάσθηκε να επανασυσταθεί γιατί έπρεπε να γίνει μια σημαντική αλλαγή στο άρθρο 25 του καταστατικού το οποίο προέβλεπε ότι το συγκεκριμένο κτήριο μετά τη διάλυση του φορέα θα περνούσε στα χέρια του φορέα “Ελπίς” που είχε την ευθύνη της λειτουργίας του
“Σανατορίου”. Όμως μετά τη διάλυση του συγκεκριμένου φορέα αφού σε αυτό εγκαταστάθηκε τμήμα του νοσοκομείου της Καβάλας αποφάσισαν να τροποποιήσουν το συγκεκριμένο άρθρο του καταστατικού τους και να το παραχωρήσουν με δωρεά στην Μητρόπολη. Δεν υπάρχει πουθενά κάτι επιλήψιμο όπως θέλουν να το παρουσιάζουν οι μπαχαλάκιδες αλλά δεν υπάρχει και καμιά έγγραφη δέσμευση της Μητρόπολης ότι θα φιλοξενεί εσαεί τη ΣΤΕΓΗ.
@ Το θέμα βέβαια είναι ότι η Μητρόπολη καλύπτεται απόλυτα νομικά και αν θυμάμαι καλά υπάρχει και ένα ενοίκιο ενός ευρώ που νομίζω ότι εξαφανίζει κάθε περίπτωση την οποία επικαλούνται οι μπαχαλάκιδες του δικαιώματος της πολυχρησίας. Τέλος ας αφήσουν τις “’άδολες” πιέσεις τους και ας φροντίσουν να ενισχύσουν πνευματικά της ΣΤΕΓΗ που έχει πέσει σε πνευματικό λήθαργο.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα