Το φάουλ της Δεληκάρη και μόνο 175.000 ευρώ για τις σχολική στέγη από το δήμο

Θεωρώ ότι είναι ντροπή να παραμείνει για 2 μέρες το πάρκινγκ της δημοτικής αγοράς χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής και φυσικά όσοι έμπαιναν χθες δεν πλήρωναν. Φυσικά ήταν δύσκολο κάποιοι να σκεφτούν ότι θα μπορούσαν να εισπράττουν θα φύλακτρα με απλές αποδείξεις.
@ Επιτέλους έτσι όπως λειτουργεί σήμερα το στεγασμένο πάρκινγκ της δημοτικής αγοράς είναι τόσο τριτοκοσμικό που βγάζει μάτι.
@ Λογικά ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Γιώργος Γραμμένος αναρωτήθηκε τι προσπάθησε να πει η κυβερνητική βουλευτής Αγγελική Δεληκάρη με το δελτίο του έβγαλε για το ειρηνοδικείο της Θάσου ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα. Ο κ. Γραμμένος εδώ
και πολλούς μήνες είχε κάνει γνωστό ότι δεν κλείνει το ειρηνοδικείο της Θάσου και με το δελτίο της η κ. Δεληκάρη δεν μας έκανε σοφότερους. Αντίθετα αγνόησε το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει με το ειρηνοδικείο του Παγγαίου που κινδυνεύει να κλείσει παρά τις διαμαρτυρίες της διοίκησης του δήμου.
Αλλά αυτό ή δεν το γνωρίζει η κ. Δεληκάρη ή δεν ενδιαφέρεται για την περίπτωση του ειρηνοδικείου του Παγγαίου,
@ Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Καβάλας που έρχεται για να ψηφιστεί στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο δεν έχω καμιά αμφιβολία άσχετα από αυτά που λέει ο Χρίστος Ποτόλιας. Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Χρίστος Ποτόλια στο δελτίο τύπου που έδωσε χθες στη δημοσιότητα αναφέρει συγκεκριμένα σε κάποιο σημείο. “Το Τ.Π. απέχει πολύ από την κάλυψη των πραγματικών, σύγχρονων λαϊκών αναγκών, όπως
ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στην αντιπλημμυρική θωράκιση, για αντιπυρική προστασία, ώστε να μην ζήσουμε και στο δήμο μας, τα εγκλήματα των πλημμυρών και των πυρκαγιών σε Θράκη και Θεσσαλία. Απουσιάζουν έργα αντισεισμικής θωράκισης τη στιγμή που είναι διαπιστωμένο και από σχετικές μελέτες που έκανε ο δήμος, ότι τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν στατική
επάρκεια λόγω της παλαιότητάς τους.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα παραδείγματα μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται ότι το Τ.Π. απέχει παρασάγγες από την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης και των χωριών:
I. Για πυροπροστασία προσυπολογίζονται 85.000 €.
II. Για σχολική στέγη 175.000 €.
III. Για αντιπλημμυρική προστασία δε βρήκαμε καμία πρόβλεψη.
IV. Για νέες ασφαλτοστρώσεις, στους βομβαρδισμένους δρόμους, 72.500 € μόνο σε Δ.Ε Φιλίππων.
V. Για νέες συντηρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων 100.000 €.
VI. Σε ότι αφορά δε το πολύπαθο Περιγιάλι, που κατάντησε της Άρτας το γεφύρι,
προβλέπονται έργα 300.000 €, από την εισφορά βέβαια σε χρήμα.
Πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών, που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα, που αφορούν τη ποιότητα ζωής του εργαζόμενου λαού.
Καταψηφίζουμε το ΤΠ για το 2024 και ας έχουν προβλέψει οι κυβερνήσεις, με το θεσμικό τους πλαίσιο για την Τοπική Διοίκηση, να μας στερούν το δικαίωμα αυτή η ψήφος να καταμετράται. Μας αρκεί που καταγράφεται στη λαϊκή συνείδηση!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα