Υπονοούμενα Καλανταρίδη και Μαυρίδη για την λειτουργία της Δημωφέλεια!

  • Ο Ηλίας Καλανταρίδης προσέχοντας τα λόγια του για να μην καταγραφεί κάτι αρνητικό (όπως ψιθύρισε και η κυρία Δρακονάκη που ήταν δίπλα του) θέλουμε κύριε δήμαρχε να κρατήσουμε την Δημωφέλεια χωρίς να παρανομούμε ή να παρατυπούμε, και αναρωτιέμαι αν αυτό είναι …καλό; Ο Νίκος Μαυρίδης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει την ακριβή οικονομική κατάσταση της Δημωφέλεια

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο δήμαρχος Καβάλας ευχαρίστησε όλους τους συνυποψηφίους του για το επίπεδο του εκλογικού αγώνα και καλωσόρισε τους λίγους νεοεκλεγέντες συμβούλους που παρακολούθησαν την διαδικασία μπερδεύοντας τον Αλέξη Γούλα με τον Τσαταλμπασίδη.

Πήρε τον λόγο μετά ο Νίκος Βογιατζίδης και αναφέρθηκε για την δικαστική επιτυχία των απολυμένων χωρίς κανείς να καταλάβει γιατί…

Στο θέμα παρενέβει ο Γιώργος Γραμμένος που είπε ότι η υπόθεση με τους απολυμένους στα Λιπάσματα δεν έχει τελειώσει και η διαδικασία σε νομικό επίπεδο συνεχίζεται.

Ο Γιώργος Γουνελάς πήρε τον λόγο και έθεσε δύο ερωτήματα για τα προβλήματα στατικότητας για τα γήπεδα Βερούλειο και Ανθή Καραγιάννη για το αν υπάρχουν μελέτες στατικότητας μια και όταν φυσάει αέρας κουνιούνται οι βάσεις με τον φωτισμό.

Αν δεν υπάρχει στατική μελέτη είπε αυτή θα πρέπει να γίνει.

Για το νέο δημοτικό Κυνοκομείο αναφέρθηκε ο κύριος Γουνελάς και αναφορικά με τα ερωτήματα του Αίσωπου για τα ζητήματα που θα έχουν προκύψει με την λειτουργία του.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχει έλεγχος στατικότητας στο Ανθή Καραγιάννη όπως και στο Βερούλειο που είναι καινούργιο και έχει ότι χρειάζεται.

Για το δημοτικό Κυνοκομείο είπε ότι υπάρχει θέμα με την πρόσληψη προσωπικού αλλά θα πάρουν έναν εξωτερικό συνεργάτη. Μπορεί και φιλοξενεί 40 αδέσποτα και δεν θα είναι για μόνιμη εγκατάσταση στη δομή αυτών των ζώων.

Η έκθεση για την Δημωφέλεια ήταν το πρώτο θέμα που ουσιαστικά θα πάει στο Υπουργείο με την ελπίδα να διασωθεί σαν επιχείρηση του δήμου που σύμφωνα με το νέο Νομοσχέδιο θα πρέπει να καταργηθεί όπως και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου μένοντας μόνο το ΔΗΠΕΘΕ και η ΔΕΥΑΚ σε πρώτη φάση μια και θα πάνε οι ΔΕΥΑ σε συνένωση πρώτα ανά Νομό και μετά ανά Περιφέρεια.

Για την Δημωφέλεια ανέφερε ο πρόεδρός της Τάκης Αγγελίδης, ότι έχει συνταχθεί μια έκθεση 190 σελίδων, που συντάχθηκε από τον Οικονομολόγο Γιώργο Σταμπουλή, και αυτό πιθανόν να οδηγήσει σε εξαίρεση από την κατάργησή της.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης ανέφερε ότι θα περίμενε για ένα τόσο σοβαρό θέμα από τον δήμαρχο Καβάλας να γίνει μια συζήτηση με όλους αυτούς που θα έπρεπε να ενημερωθούν και οι επικεφαλής των παρατάξεων για τα προβλήματα και τις λεπτομέρειες που θα επιφέρουν αυτές οι αλλαγές.

Διερωτήθηκε γιατί ο δήμαρχος Καβάλας δίνει τόσο μεγάλη σημασία στην Δημωφέλεια και όχι σε άλλο Νομικό Πρόσωπο του δήμου.

Απάντησε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης ότι δεν άλλαξε τίποτε από τότε που ήταν αντιπολίτευση και σήμερα που είναι διοίκηση αναφέροντας τα λεγόμενα Κασσελάκη ότι άλλο όταν ήταν νέος και άλλο σήμερα που είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την σημασία της Δημωφέλεια είναι κορυφαία και όχι τα Νομικά Πρόσωπα που και να πάνε στον Δήμο δεν αλλάζει τίποτε, μια και οι γκρίνιες που υπάρχουν στα νομικά πρόσωπα με τους μισθούς και τα λοιπά θα συνεχιστούν και στη νέα φάση.

Άλλωστε είπε ο κ Μουριάδης ότι όποιο Νομικό Πρόσωπο έχει προϋπολογισμό πάνω από 600.000 ευρώ δικαιολογεί και μια θέση αντιδημάρχου.

Δεν είναι σίγουρο ότι θα σώσουμε την Δημωφέλεια αλλά θα το προσπαθήσουμε.

Σε αυτά ρώτησε ο Ηλίας Καλανταρίδης προσέχοντας τα λόγια του για να μην καταγραφεί κάτι αρνητικό (όπως ψιθύρισε και η κυρία Δρακονάκη που ήταν δίπλα του) θέλουμε να κρατήσουμε την Δημωφέλεια χωρίς να παρανομούμε ή να παρατυπούμε, και αναρωτιέμαι αν αυτό είναι …καλό!

Και ανέφερε ότι έχει κάνει ένα πίνακα με τα υπέρ και τα κατά της συνέχισης λειτουργίας της Δημωφέλεια που δεν έχει καταλήξει αν είναι σωστό ή όχι.

Μάλιστα είπε ότι η συζήτηση για την συνέχιση λειτουργίας της Δημωφέλεια θα έπρεπε να γίνει ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ!

Κι έτσι ψήφισε ΠΑΡΩΝ!

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε μόνο ότι η έκθεση αναφέρει ότι η βιωσιμότητα της Δημωφέλεια είναι εξασφαλισμένη, αλλά από την στιγμή που επιχορηγείται με μεγάλα ποσά από τον Δήμο Καβάλας δεν είναι βιώσιμη.

Δεν έχει αξιοποιηθεί και αναπτυχθεί η επιχείρηση και δεν παράγει έσοδα, και σήμερα ο Νομοθέτης ζητά εξυγίανση και οι δήμοι να μην επιχορηγούν επιχειρήσεις στις οποίες μπορεί να υπάρχει κακοδιαχείριση.

Και η καλή επιχείρηση φέρνει μια καλή εικόνα και τουλάχιστον εμείς πιστεύουμε στην εξυγίανσή της.

Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Μαυρίδης που είναι και μέλος του ΔΣ της Δημωφέλεια, από την παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας», ανέφερε ότι αυτή η έκθεση των 190 σελίδων κανείς στο Υπουργείο δεν θα την διαβάσει εκτός από μια ανάγνωση σε ορισμένα θέματα και αριθμούς.

Και οι αριθμοί αναφέρουν υψηλό κόστος λειτουργίας της επιχείρησης και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις το 40-45% των χρημάτων που εισπράττονται να πηγαίνουν στο προσωπικό.

Από την άλλη δεν υπάρχει καθαρή εικόνα με το αποθεματικό το οποίο άφησε η Αναστασία Ιωσηφίδου. Αυτό το ποσό των 3 εκατομμυρίων έχει φτάσει στο 1,5 εκατομμύριο και αν οι εργαζόμενοι πετύχουν θετική έκβαση στις απαιτήσεις τους αυτό το ποσό θα φτάσει στις 800 χιλιάδες.

Θα έλεγα ακόμη ότι εκτός από τις γνωστές απ’ ευθείας αναθέσεις έχουμε και τις απ’ ευθείας αναθέσεις του Προέδρου που τώρα τις μαθαίνω. Υπήρχε μια γκρίζα κατάσταση και δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου την καθαρή θέση της επιχείρησης.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου, φανερά τρακαρισμένη, στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι η σημερινή κατάσταση με την Δημωφέλεια απαιτεί να πάρουμε μια απόφαση με τεκμηριωμένη εισήγηση ώστε να μπορέσουμε να ελπίζουμε στην διάσωσή της.

Και να έρθει το Νομικό Πρόσωπο στον Δήμο η λειτουργία του θα είναι η ίδια μια και η Δημωφέλεια μπορεί από τα έσοδα να συντηρεί το προσωπικό της.

Όσον αφορά με την παράδοση και παραλαβή του ποσού του αποθεματικού των 3 εκατομμυρίων και τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, αυτό έχει τεκμηριωθεί…

«Ελπίζω να περάσει η εισήγηση της Δημωφέλεια και η ίδια ψήφισε θετικά στην πρόταση του δημάρχου», ανέφερε κλείνοντας η κυρία Ιωσηφίδου.

Ο Χαράλαμπος Κουφατζής, που είναι και μέλος του ΔΣ της Δημωφέλεια ανέφερε ότι ο νέος Νόμος με την κατάργηση νομικών προσώπων τον βρίσκει σύμφωνο, όπως και η εξαίρεση κάποιων Νομικών Προσώπων που έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Η Δημωφέλεια τα έχει αυτά τα στοιχεία και πιστεύω ότι πρέπει να την δώσουμε αυτή τη μάχη παρέα με τους βουλευτές και να μπορέσουμε να την κρατήσουμε ανοιχτή!

DIGITAL WORLD MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΚΔΟΣΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΜ: 800964731

ΑΡ.ΓΕΜΗ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ 53, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, TK 17122

ΤΗΛ: 2109764290

EMAIL: evdomimera@gmail.com

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ & ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ : ΕΥΘΥΜΙΑ Τ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΕΥΘΥΜΙΑ Τ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΛΩΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ : DIGITAL WORLD MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Εβδόμη Ημέρα