Άγριος καυγάς μεταξύ Ρομά και καθαρίστριας του Δήμου στην Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας

Μεσημέρι του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου 2018 και μια καθαρίστρια του Δήμου Καβάλας, προφανώς από τις 8μηνήτισες που παίρνει η Υπηρεσία Καθαριότητας μαζεύει τα σκουπίδια στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας, η οποία έχει καταληφθεί από την γνωστή ομάδα των Ρομά τόσο ημεδαπών όσο και αλλοδαπών εκ Βουλγαρίας, όπως μας μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι Ρομά έχουν γεμίσει το σημείο που κάθονται σκουπίδια και μάλιστα έχουν σπάσει και ένα μπουκάλι στο σημείο με αποτέλεσμα η καθαρίστρια να θέλει να τους υπενθυμίσει ότι ο χώρος είναι δημόσιος και δεν θα πρέπει να του φέρονται με αυτόν τον τρόπο.

Ο ένας λόγος φέρνει τον άλλον και τελικά μετά από ανταλλαγές λόγων οι Ρομά πέρασαν στην πράξη, καθώς μερικοί εξ αυτών άρχισαν να βρίζουν την κοπέλα και να την σπρώχνουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κομφούζιο.

Μαζεύτηκε κόσμος περιέργων και κάποιοι σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσαν την αστυνομία η οποία όπως μάθαμε πήγε στο σημείο, «καθάρισε» την παρεξήγηση αλλά προσαγωγές δεν μάθαμε αν έγιναν ή αν τελικά οι Ρομά απολαμβάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας μέσα στην καρδιά της Καβάλας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι καταστηματάρχες γύρω από την πλατεία έχουν και πριν από 1,5 χρόνο στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με την οποία και με τις υπογραφές τους της ζητούν να ξεκαθαριστεί το ζήτημα το οποίο έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τους Ρομά να κάνουν πέραν της κατάληψης που είναι νομικά μη κολάσιμη, ζημιές στα παρτέρια, στις κερκίδες, αλλά και στα παγκάκια της περιοχής.

Παράλληλα πίνουν, μαλώνουν μεταξύ τους και συχνά πλακώνονται και χειροδικούν ακόμη και γυναίκες μεταξύ τους, μιλώντας την δική τους γλώσσα και δημιουργώντας μια εικόνα τριτοκοσμική για την Κεντρική Πλατεία της Καβάλας, που ονομάζεται και …Ελευθερίας!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα