ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ Απίστευτες επιθέσεις στο facebook από «αγανακτισμένους» για τους πρόσφυγες

Ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και ιδιαίτερα το facebook για την φράση που είπε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα σχετικά με την διαμοίραση προσφύγων μέσα στον αστικό ιστό της Καβάλας ώστε να μην γκετοποιηθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας των προσφύγων στον πρώην Στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει από τα επιτρεπόμενα όρια και να δημιουργείται μια εικόνα ότι ενδεχόμενη κίνηση για ενοικίαση ακινήτων στην πόλη της Καβάλας ώστε να μείνουν μόνιμα οι πρόσφυγες και μετανάστες στην πόλη μας, θα προκαλέσει «εμφύλιο σύρραξη» στις γειτονιές από αγανακτισμένους.

Πάντως στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης που τέθηκε το θέμα της άφιξης νέων προσφύγων και μεταναστών στο Ασημακοπούλου που προκάλεσε και την αντίδραση των ήδη διαμενόντων στο Κέντρο Φιλοξενίας, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα έδωσε μία απάντηση σε υψηλούς μάλιστα τόνους.

Η δήμαρχος είπε επί λέξει τα εξής: «και ξαφνικά και στα καλά καθούμενα μου λένε ‘’χωρίζουμε το Ασημακοπούλου στη μέση. Το μισό εμείς, το μισό εσείς’’. Φτου κι απ’ την αρχή, δηλαδή. Εγώ με τέτοιους αναξιόπιστους ανθρώπους αρνούμαι να συνεχίσω. Παντελώς αναξιόπιστοι! Σας το είπα και άλλη φορά εδώ μέσα, προφανώς δεν το δώσατε σημασία. Γραπτώς από ‘δω κι έπειτα οτιδήποτε με τα υπουργεία και τον Στρατό.

Ο,τι έχω δώσει, το έχω δώσει γραπτώς. Απάντηση γραπτή δεν έχω πάρει σε τίποτε. Γραπτώς δέχομαι μόνο και τίποτε άλλο. Γιατί προφορικώς ό,τι θέλουν λένε. Όσον αφορά τον αριθμό των προσφύγων, οφείλω να σας πω ότι σας έχω ενημερώσει εδώ μέσα. Η ενημέρωσή μου ήταν προφορική από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι στα πλαίσια της εκκένωσης της Μόριας στην Μυτιλήνη θα σκορπίσουν αυτόν τον πληθυσμό σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, σε 15 διαφορετικά στρατόπεδα που παραχωρεί ο Στρατός και όπως είπα στον κ. εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, η μοναδική πόλη που έχει τέτοιου είδους στρατόπεδο εντός του αστικού ιστού είμαστε εμείς. Εκεί που θα τους πάνε, μιλάω.

Ως εκ τούτου αγαπητέ κύριε, του είπα, αρνούμαι να δεχθώ παραπάνω πρόσφυγες. Γι’ αυτό, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εμείς επικαιροποιήσαμε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν δέχεται για την παραμονή των προσφύγων μέσα στο Ασημακοπούλου διότι και οι παρατάξεις που το είχαν ψηφίσει τότε, είχαν ψηφίσει για προσωρινή διαμονή 6 μηνών. Να μην το ξεχνάμε. Κανένας μας.

Για 6 μήνες μας είπαν ότι θα μείνουν οι πρόσφυγες στο Ασημακοπούλου. Κι έχουν κλείσει 2 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά έστειλα και πάλι στον εκπρόσωπο του Υπουργείου να δει κι αλλού εγκαταστάσεις αλλά δεν μπήκε καν στη διαδικασία να με ενημερώσει ποιο ήταν το αποτέλεσμα.

Το μόνο που μου είπε ήταν ότι ‘’εγώ θα δώσω εισήγηση θετική’’. Έτσι όπως σας το λέω είναι. Εμείς σαν Δήμος Καβάλας, προχωρήσαμε την προηγούμενη φορά σε μια απόφαση και ενημέρωσα και το Δημοτικό Συμβούλιο, να διεκδικήσουμε τα χρήματα για τους πρόσφυγες, για την φιλοξενία τους.

Εν κρυπτώ από τον Δήμο Καβάλας γίνεται ό,τι γίνεται για τα σχολεία. Κανένας δεν με ενημερώνει. Ό,τι γίνεται για το προσωπικό, κανένας δεν με ενημερώνει. Προφανώς με θεωρούν εχθρική και δεν δέχονται να με ενημερώσουν για τίποτα».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα