Άνθρακας το ενεργειακό πάρκο της Λημνιάς, ο δήμος Καβάλας δεν μπορεί να πάρει το δάνειο των 10 εκ.

Είναι από αυτά που τα διαβάζεις αλλά δεν τα πιστεύεις. Συγκεκριμένα μιλώ για τις δηλώσεις του δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη σε τοπική εφημερίδα που ομολογεί την αποτυχία του να συνάψει δάνειο με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 10 εκ ευρώ για να ξεκινήσει την κατασκευή της ενεργειακής κοινότητας.
@ Ο Μουριάδης δήλωσε λοιπόν “ Εδώ έχουμε κάνει μια ενεργειακή κοινότητα αυτή τη στιγμή και παλεύουμε να πάρουμε το δάνειο και μας λένε ότι στις ενεργειακές κοινότητες δεν δίνουν δάνειο”. Φυσικά στο δημοτικό συμβούλιο δεν είχε αποκαλύψει όταν επισκέφθηκε το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ότι δεν του έδιναν δάνειο για την ενεργειακή κοινότητα παρά μόνο για την αγορά οχημάτων. Το απέκρυψε όπως το έκρυψε προεκλογικά και από τους Καβαλιώτες που τους παραμύθιασε με την ενεργειακή κοινότητα που θα έδινε σε 2.500 σπίτια δωρεάν ρεύμα. Μιλάμε για προεκλογική πολιτική απάτη την οποία πίστεψαν οι ψηφοφόροι και κάποιοι τον ψήφισαν περιμένοντας ότι θα πάρουν δωρεάν
ρεύμα. Απίστευτα πράγματα όπως απίστευτο είναι ότι δόθηκαν 30.000 ευρώ για να γίνει η ενεργειακή κοινότητα χωρίς να μπορεί να την λειτουργήσει σύμφωνα με αυτά που δήλωσε. Πεταμένα λεφτά στο όνομα μια προεκλογικής προπαγάνδας;
@ Το πολιτικό θράσος όμως του ίδιου του δημάρχου αλλά και της αυλής του ότι η ΔΕΗ θέλει 1 εκ ευρώ για να ανεβάσει δίκτυο μεταφοράς ρεύματος στη Λημνιά αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορούν να το καλύψουν από ιδίους πόρους με ξεπερνάει όταν στο ταμείο του δήμου δεν υπάρχει ούτε ευρώ.
@ Δεν γνωρίζω αν θα βρει ο Μουριάδης τα 10 εκ που χρειάζεται για την ενεργειακή κοινότητα δανειζόμενος από άλλη τράπεζα κάτι φυσικά που δεν είναι σίγουρο αλλά και αυτό το σχέδιο του θα πάει άπατο όπως πήγε και εκείνο με τον οδοφωτισμό των 12 εκ ευρώ που χάθηκε άδοξα. Κρίμα…
@ Δεν είναι και τα μόνα έργα που δεν θα μπορέσει να εκτελέσει. Είναι πολύ αβέβαιο ότι θα γίνει το έργο της σύνδεση του δικτύου ύδρευσης του πρώην δήμου Φιλίππων με τον κεντρικό αγωγό και ο ΤΑΡ θα τηρήσει τη δέσμευση του να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο με 5 εκ ευρώ όταν τα δεδομένα αλλάζουν και πλέον η ΔΕΥΑΚ που θα εκτελούσε το έργο θα περάσει στα χέρια της διευρυμένης περιφερειακής επιχείρησης Ανατολικής Μακεδονίας. Όταν τα πράγματα δεν γίνονται στην ώρα τους και επί 4 χρόνια κοσκίνιζαν μια μελέτη τότε έρχονται έτσι τα πράγματα που αλλάζουν τα δεδομένα και το έργο κινδυνεύει να μη γίνει.
@ Αυτό συνέβη και με τον “Διόνυσο” αλλά και με το κτήριο του κάτω νοσοκομείου που ενώ δόθηκαν 30.000 ευρώ σε εταιρεία ακινήτων για να βρει επενδυτές ακόμη τους ψάχνουν και δεν ξέρω που θα τους βρουν.
@ Στέλλα Αργυρίου εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Καβάλας “Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ευρύ κοινωνικό δίκτυο, που θα αγκαλιάζει όποιον χρειάζεται βοήθεια”.
@ Θα δημιουργήσει λοιπόν η κ. Αργυρίου ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο δεν υπάρχει στο δήμο και επί 4 χρόνια δεν μπόρεσε να το λειτουργήσει ως άμισθη σύμβουλος του δήμαρχου και θα το κάνει τώρα.
Φυσικά και δεν θα κάνει τίποτε και απλά θα κινηθεί σε λόγια για να χτίσει ανώγεια και κατώγια.
@ Ανθή Χατζηφραντζή εντεταλμένη σύμβουλος δήμου Καβάλας “ Στόχος να εκσυγχρονίσουμε το κοινωνικό παντοπωλείο, να έχει περισσότερη διαφάνεια για τους δικαιούχους”.
@ Η κ. Χατζηφραντζή λέγοντας ότι θα εκσυγχρονίσει το κοινωνικό παντοπωλείο για να έχει περισσότερη διαφάνεια για τους δικαιούχους εννοεί ότι δεν υπήρχε διαφάνεια την προηγούμενη τετραετία; Αν δεν κάνω λάθος ο Μουριάδης ήταν και τότε δήμαρχος.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα