ΔΥΟ ΚΑΒΑΛΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και γραμματέας ο Δημήτρης Λυμπεράκης

Την πρώτη του ειδική συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο Περιφεριακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να εκλέξει το Προεδρείο του και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, χθες στην Κομοτηνή.

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε ομαλά και ανέδειξε πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τον κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, περιφερειακό σύμβουλο Δράμας εκλεγμένο με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.

Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης από την «Περιφερειακή Σύνθεση» και γραμματέας ο κ. Δημήτρης Λυμπεράκης, επίσης περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία».

Επίσης, νέα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν με σειρά κατάταξης οι:

1. Βασίλειος Δελησταμάτης (Έβρος)

2. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά (Ροδόπη)

3. Αλέξης Πολίτης (Καβάλα)

4. Τζιχάν Ιμάμογλου (Ροδόπη)

5. Αριστείδης Μωυσιάδης (Δράμα)

6. Μανώλης Ταπατζάς (Ροδόπη)

7. Χρήστος Χατζηπέμου (Ροδόπη)

8. Αρχέλαος Γρανάς (Καβάλα)

Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν με σειρά κατάταξης οι:

1. Κωνσταντίνος Ναλμπάντης (Ροδόπη)

2. Κωνσταντίνος Κουρτίδης (Ξάνθη)

3. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ (Δράμα)

4. Χρήστος Γάκης (Καβάλα)

5. Κωνσταντίνος Εξακουστός (Έβρος)

6. Φελίνα Καζάκου-Βρούζου (Ροδόπη)

7. Νίκος Αργυρίου (Έβρος)

8. Γιάννης Ζαμπουνίδης (Έβρος)

Με την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Θα προσπαθήσω να λειτουργήσω συναινετικά, σεβόμενος το Νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανταποκρινόμενος στο βαρύ ρόλο που μου ανατέθηκε σήμερα και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα της θέσης μου, επ’ ωφελεία της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου. Από αύριο ξεκινάμε δουλειά.»

Μετά το πέρας των εκλογικών διαδικασιών, ο κ. Μέτιος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ για την εκλογή τους τα νέα μέλη του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα, καθώς επίσης τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλό έργο στα νέα τους καθήκοντα. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία – όπως και με τους υπόλοιπους συναδέλφους – προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της Περιφέρειάς μας και να εργαστούμε για την ανάπτυξη του τόπου μας.»

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα