ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΦΑΝΗΣ Ανοργανωσιά και κόντρες με το καλημέρα του νέου δημοτικού συμβουλίου

Θα περίμενε κανείς τουλάχιστον στην πρώτη του ειδική συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας να είχε καλύτερη χωροταξία και ονομαστική χωροθέτηση για κάθε έναν δημοτικό σύμβουλο και προπάντων επικεφαλής των παρατάξεων, μια και η νέα διοίκηση με δήμαρχο τον Θεόδωρο Μουριάδη φαίνεται να μην έχει σε πρώτη προτεραιότητα την τάξη και την οργάνωση.

Χθες Κυριακή στις 11 το πρωί ξεκίνησε η ειδική συνεδρίαση της πρώτης της θητείας του νέου δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου, με την ανάδειξη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών των επιτροπών του Δήμου Καβάλας.

Ο νέος δήμαρχος κάθισε στη θέση του δημάρχου και ο Λεωνίδας Παππάς προήδρευσε της συνεδρίασης μέχρι να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του Σώματος.

Το κλίμα συνεργασίας πήγε περίπατο καθώς με το καλημέρα ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» ξεκαθάρισε στον νέο δήμαρχο, ότι δεν ξεκινάει καλά αν και προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά μιλούσε για συνεργασίες εν τούτοις ο τρόπος που ενεργεί με το να φέρνει πρόταση για ψήφιση την επιλογή του για το πρόσωπο του Κώστα Πεφάνη, χωρίς καν να το έχει συζητήσει με τους επικεφαλής των παρατάξεων είναι τουλάχιστον …απαράδεκτο και φανερώνει ότι δεν έχει ο κύριος Μουριάδης καμιά διάθεση για συνεργασία. «Ξεκαθαρίζω κύριε δήμαρχε ότι η παράταξή μου για το πρόσωπο του κυρίου Πεφάνη που εσείς προτείνεται με τον τρόπο που το προτείνεται θα ψηφίσει λευκό!», είπε ο κύριος Παπαδόπουλος.

Απαντώντας ο δήμαρχος Καβάλας προσπάθησε να τονίσει ότι είναι υπερ των συνεργασιών και αυτό λέει φάνηκε όταν συναντήθηκε μαζί του. Πάντως κι εκείνος ανέφερε ότι «εκτός αν κύριε Παπαδόπουλε, νομίζετε ότι συνεργασία είναι νομή της εξουσίας». Εκεί αντέδρασε ακόμη πιο δυναμικά ο Μάκης Παπαδόπουλος, αναγκάζοντας τον δήμαρχο να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι …είναι υπέρ της συνεργασίας και κάλεσε στον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας, να συμμετέχει σε διαπαραταξιακή επιτροπή μια και ο ίδιος εκτελεί το γράμμα του Νόμου!

Πυρά είχαμε και από τον Άρη Βέρρο ο οποίος αντέδρασε σχετικά με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου μια και τα ψηφοδέλτια δεν είχαν όλα το ίδιο σχήμα, με αποτέλεσμα να τα αλλάξουν και να γίνει κανονικά η διαδικασία.

Η αλήθεια είναι ότι τα ψηφοδέλτια ήταν διαφορετικά και αυτό τουλάχιστον αντίκειται στην μυστικότητα της διαδικασίας μια και είχε στηθεί παραβάν για την δημοκρατικότητα της ψηφοφορίας.

Τελικά πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Πεφάνης, ο οποίος έλαβε 22 ψήφους θετικές και 16 αρνητικές και 9 λευκά!

Στη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη η Ευαγγελία Δρακονάκη από την παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα με 19 θετικές και 19 αρνητικές ψήφους.

Τη θέση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου κατέλαβε ο Σωτήρης Δεληκάρης με 20 θετικές ψήφους και 18 αρνητικές.

Οικονομική Επιτροπή με πρόεδρο τον Μουριάδη

Για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που θεωρείται το κορυφαίο όργανο και στο οποίο με τον Νόμο του Θεοδωρικάκου την πλειοψηφία πρέπει να έχει η παράταξη του δημάρχου συμμετείχαν ως υποψήφιοι οι: Βακιρτζής, Μιχαηλίδης, Χρόνης (παράταξη Θεόδωρου Μουριάδη), Δρακονάκη, Ιωσηφίδου, Καλανταρίδης, Φραντζεσκάκη (παράτξη Δήμητρας Τσανάκα), Κουνάκος, Λαζαρίδης (παράταξη Μάκη Παπαδόπουλου) και Βογιατζίδης, Κελαϊδάκης (παράταξη Βαγγέλη Παππά).

Τελικά τα μέλη που τοποθετούνται και εξελέγησαν είναι: Θεόδωρος Μουριάδης (πρόεδρος), Λεωνίδας Παππάς, Απόστολος Μουμτζάκης, Απόστολος Χρόνης, Γιώργος Μιχαηλίδης, Κώστας Κουνάκος, Ευαγγελία Δρακονάκη, Ηλίας Καλανταρίδης, Μανώλης Κελαϊδάκης και οι υπόλοιποι που έθεσαν υποψηφιότητα είναι αναπληρωματικοί.

Χωροταξικό αλαλούμ

Εκείνο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ακόμη και άτομα που παρακολουθούσαν την διαδικασία και μάλιστα ήταν από την Δυτική Μακεδονία, επισκέπτες στην Καβάλα, ήταν όπως μας αποκάλυψαν μια διαδικασία η χθεσινή που δεν είχε μια στοιχειώδη οργάνωση.

Κι αυτό παρατηρήθηκε καθώς δύο καθυστερημένες αφίξεις της κυρίας Έλσας Βακιρτζή και του Δημήτρη Βογιατζή έφεραν αναστάτωση.

Η κυρία Βακιρτζή, καθώς μπήκε στην αίθουσα έψαχνε καρέκλα να καθίσει στα έδρανα του συνδυασμού του Βαγγέλη Παππά και μετά βίας βρέθηκε μια καρέκλα η οποία μετακινήθηκε από κάποιο σημείο του δημαρχείου.

Η κατάσταση ήταν τραγελαφική με την άφιξη του Δημήτρη Βογιατζή, ο οποίος αν και επικεφαλής παράταξης έψαχνε την θέση του και καθώς κάποιοι του υπέδειξαν ότι η θέση του ήταν δίπλα στον Χρήστο Ποτόλια εκείνος στην σύγχυσή του μια και πρώτη φορά εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος πήγε και την κατέλαβε.

Αυτόματα πήρε τα χαρτιά του και τον καφέ του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και άλλαξε καρέκλα αφήνοντας τον Δημήτρη Βογιατζή ανάμεσα στον Άρη Βέρρο και τα έδρανα της παράταξης Μουριάδη!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα