Με ξένα κόλλυβα ο Χρυσανίδης κάνει μνημόσυνο και οι αγρότες των Φιλίππων ξεσηκώνονται ενώ ο Καλπακίδης παραιτήθηκε από πρόεδρος

Ενώ δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη του ΤΕΑΘ του ταμείου του στρατού για να περάσει το έργο του δρόμου μέσα από το πρώην στρατοδικείο ώστε να ξεκινήσει περιμετρικά την παράκαμψη των στρατοπέδων είχε βγάλει μια εργολαβία 438.000 ευρώ για να δείξει προεκλογικά ότι το προχωράει το έργο για να πάρει ψήφους. Επειδή ο στρατός είναι στρατός και αυτό αν και πρώην στρατιωτικός ο Μουριάδης το ξέχασε του έκανε ασφαλιστικά μέτρα και το σταμάτησε το έργο.
@ Ήρθε λοιπόν ο ανάδοχος του έργου και ζητάει την διάλυση της εργολαβίας αφού έχει παρέλθει ο χρόνος των 3 μηνών που δίνει ο νόμος για να ξεκινήσει ένα έργο. Επίσης ο ανάδοχος επιφυλάσσεται και για κάθε νόμιμο δικαίωμα του και βλέπω να ζητάει από τον δήμο διαφυγόντα κέρδη. Αυτός ήταν και συνεχίζει να είναι ο δήμος της Καβάλας με δήμαρχο τον Μουριάδη.
@ Νάταν όμως μόνο αυτό. Στη δημοτική επιτροπή που συνεδρίασε προχθές ήρθε και το θέμα των χρεώσεων για το στεγασμένο πάρκινγκ στη δημοτική αγορά ένα θέμα που το είχε αποσύρει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μαμτσαδέλης αφού υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους δημοτικούς συμβούλους. Η εισήγηση που είχε έρθει στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έλεγε ότι θα γίνει χρεώσει για 6 ώρες 6 ευρώ. Αποσύρθηκε και προχθές όπως προείπα ήρθε στην δημοτική επιτροπή με εισήγηση 2 ευρώ για 6 ώρες παραμονής. Υπήρξε παρέμβαση του αντιδημάρχου ανάπτυξης και τουρισμού Τάκη Αγγελίδη και τελικά πέρασε για παραμονή τριών ωρών με
χρέωση 2 ευρώ. Προφανώς ούτε μεταξύ τους δε συνεννοούνται και εκτίθεται.

@ Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης των προτάσεων έκανε μια νέα πρόταση αυτή τη φορά να επιτρέπεται μικρό χρονικό διάστημα το πάρκινγκ της δημοτικής αγοράς δωρεάν. Αν αυτός είχε τη συγκεκριμένη επιχείριση θα έκανε κάτι τέτοιο; Δεν το νομίζω
@ Την ερχόμενη Κυριακή συναντιούνται στο Ζυγός αγρότες της περιοχής της δημοτικής ενότητας Φιλίππων προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και να συγκροτήσουν Ομάδα Πρωτοβουλίας των Αγροτών της ΔΕ Φιλίππων, η οποία θα αγωνιστεί για τις αυξήσεις στα τέλη άρδευσης και θα παρουσιάσει προτάσεις και λύσεις σχετικά με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής.
Εκτός μένει από αυτή την πρωτοβουλία ο Αγροτικός σύλλογος του προέδρου Καλπακίδη που έχει πάθει αφωνία μετά τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Μουριάδη.
@ Οι αυξήσεις στα τέλη άρδευσης φυσικά προβληματίζουν τους αγρότες της περιοχής του πρώην δήμου Φιλίππων αφού βλέπουν ότι πάλι αυτοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο θα είναι οι συνεπείς αγρότες και οι μπαταξίδες με την ανοχή του δήμου θα την βγάλουν στον αφρό.
@ Κάθε χρόνο δημιουργείται ένα χρέος στο ταμείου του δήμου περίπου 700.000 ευρώ από τις οφειλές των αγροτών που δεν πληρώνουν τα τέλη άρδευσης και το οποίο το πληρώνουμε όλοι εμείς οι κοροιδάρες.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα