Τρέμει ο Μέτιος μπροστά στο τέλος του και απειλεί την ΝΔ με κάθοδο του στις εκλογές

Please select a featured image for your post

Έχασε την ψυχραιμία του ο περιφερειάρχης Χρίστος Μέτιος μετά τη συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μακρόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Seven New 94,4” με την οποία δήλωσε παρών στην κούρσα για την θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη με την παράταξη “Περιφερειακή Αναγέννηση”. Αυτό που ενόχλησε τον κ. Μέτιο μαθαίνω ότι ήτανε ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας “Έβδομη Μέρα” που έλεγε ότι “Ο Μαρκόπουλος ενώνει και ο Μέτιος διχάζει”. Ήτανε μάλιστα τόσος ο εκνευρισμός του που όπως μου μετέφεραν οι φωνές τους σε βάρος αυτών που βρίσκονται απέναντι του ακούστηκαν σε όλο το κτήριο της περιφέρειας. Τότε προφανώς επικοινώνησε με τον πολιτικό του προστάτη στην περιοχή και κατάληξαν στην επιστολή που δημοσιοποίησε και την την παραθέτω πιο κάτω. Ο κ. Μέτιος μετά τις απειλές του για μηνύσεις σε βάρος της εφημερίδας “Έβδομη Μέρα” που αποκάλυψε την εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο με τους διαγωνισμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιφέρεια μας και αφού έπεσαν στο κενό τώρα προχώρησε στις έμμεσες απειλές προς το ίδιο του το κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την δήλωση του ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης γράφοντας στα παλιά του υποδήματα ότι ακόμη δεν έχει ανοίξει η διαδικασία ανάδειξη υποψηφίου από την ΝΔ. Ο κ. Μέτιος αντιλαμβανόμενος ότι έχασε τη στήριξη του Μοσχάτου και η απόφαση κεντρικά είναι η αντικατάσταση του θέλει να προλάβει τις εξελίξεις εκβιάζοντας με την δήλωση του ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης. Όσο για τον προστάτη του σε λίγο θα αποκαλυφθούν και γι΄ αυτόν πράγματα και θάματα και θα ακολουθήσει τον κ. Μέτιο στην απομάκρυνση του από την πολιτική σκηνή της περιοχής μας.
Η δήλωση του Χρίστου Μέτιου
«Οι μάσκες έπεσαν.
Το ήξερα άλλωστε και το περίμενα.
Οι χθεσινές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θ. Μαρκόπουλου αποκάλυψαν ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχομαι από την εκλογή μου στη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Οκτώβριο του 2016.
Είναι προφανές πως η εκλογή μου δυσαρέστησε κάποιους, εντός και εκτός της Περιφερειακής Αναγέννησης, και έθεσαν αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου.
Βρήκαν μια μικρή μειοψηφία πρόθυμων περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι “ανακάλυψαν” τις διαφωνίες τους μαζί μου μόλις τους απομάκρυνα από τις θέσεις που κατείχαν και δεν δέχτηκα τις προσωπικές απαιτήσεις τους.
Συμπαραστάτες τους ελάχιστα Μέσα Ενημέρωσης, από τα πάνω από 70 όλης της Περιφέρειας, και κάποια ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για μένα.
Η κριτική και οι διαφορετικές απόψεις δε με ενοχλούν. Άλλωστε στην πράξη, είναι αδύνατο να συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα. Όμως εδώ πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό, για ένα οργανωμένο σχέδιο.
Χωρίς να κάνουν καμία ουσιαστική κριτική στο έργο της Διοίκησής μας και χωρίς να προτείνουν το παραμικρό, οργανωμένα και συστηματικά προβαίνουν σε προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις και συκοφαντίες. Μόνο τους μέλημα είναι να φανεί ότι ο Μέτιος “είναι αναποτελεσματικός” και “διχάζει”.
Το τελευταίο όμως που τους ενδιαφέρει είναι η ενότητα της παράταξης και το έργο που υλοποιείται.
Από την πρώτη μέρα έκανα προσπάθειες για συνεννόηση αλλά αυτό κάθε φορά το εκλάμβαναν ως αδυναμία μου και συνέχιζαν.
Εκείνο όμως που είναι εντελώς απαράδεκτο για την παράταξή μας είναι πως για να πετύχουν τον στόχο τους όχι μόνο συνεργάζονται με το πιο λαϊκίστικο κομμάτι της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά ταυτίστηκαν και συνεργάστηκαν με ανθρώπους που στις εκλογές του 2014 είχαν πολεμήσει τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη και χωρίς ίχνος ντροπής συνεχίζουν να μιλούν για το όραμά του.
Οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται στην ώρα τους.
Ως εδώ λοιπόν.
Δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω άλλο χρόνο σε αυτό το ανώφελο για τους πολίτες και τον τόπο μας παιχνίδι.
Έχω ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια τη θέση μου. Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για αυτό.
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, θέληση και αποφασιστικότητα στο δρόμο που χαράξαμε.»

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα