Θετικά ανταποκρίνονται οι νεοδημοκράτες στην υποψηφιότητα του Θόδωρου Μαρκόπουλου

Θετικά αντιδρά η κοινή γνώμη της Καβάλας στην προοπτική ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ στις επόμενες περιφερειακές εκλογές ως επικεφαλής της παράταξης της Περιφερειακής Αναγέννησης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος στην διάρκεια προχθεσινής του συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News αποκάλυψε τους σχεδιασμούς του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου επισημαίνοντας ότι το ενδιαφέρον του είναι εν γνώσει του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Από την άλλη πλευρά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη η άτυπη διαδικασία βολιδοσκόπησης προσώπων που θα λάβουν μέρος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές ενώ μέγα ζητούμενο για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η επίλυση του διχαστικού κλίματος που επικρατεί εδώ και καιρό.
Ο Μπάμπης Δράκος
Μιλώντας σχετικά με τα παραπάνω ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Δράκος στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News επισήμανε ότι «Οι διαδικασίες δεν έχουν ξεκινήσει για το κόμμα άρα όλα όσα λέγονται είναι απλώς συζητήσεις, πολλές φορές τα κομματικά στελέχη συζητούν τέτοια εποχή διάφορες υποψηφιότητες, βέβαια όταν έχουμε μια υποψηφιότητα από την Καβάλα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη για όλους τους καβαλιώτες και θα ήταν ευχής έργον, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος συγκεντρώνει πολλά προσόντα διότι και έργο έχει να επιδείξει και έχει μια ιστορία στην παράταξη από τότε που ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ξέρει τι σημαίνει κομματική πειθαρχία, όποτε τον χρειάστηκε η παράταξη τον έβαλε μπροστά και ανταποκρίθηκε, όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους, είναι αυτονόητο ότι η νομαρχιακή επιτροπή της Καβάλας θα στηρίξει έναν συντοπίτη της…». Αναφερόμενος στην δήλωση του Μακάριου Λαζαρίδη ο Μπάμπης Δράκος τόνισε ότι «Δεν έχω δει την δήλωση του Μακάριου Λαζαρίδη αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν εννοεί ότι όταν θα βγει η Νέα Δημοκρατία θα φάμε όλοι με χρυσά κουτάλια…. Έχω την αίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση και μάλιστα αυτοδύναμη, το πλειοψηφικό ρεύμα θα δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, για την παράταξή μας αυτό είναι η τελευταία ευκαιρία για να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στην πράξη κι όχι στα λόγια, από την στιγμή που εκλέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος του κόμματος βλέπουμε ότι ανακατεύτηκε καλά η τράπουλα και μάλιστα περισσότερο από όσο περιμέναμε, αυτό σημαίνει ότι κάτι γίνεται στην κοινωνία και κάτι προσδοκά η κοινωνία από εμάς, θέλω να πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα αντιληφθεί όλα αυτά τα πράγματα και θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, πάντως για να μην καταντήσουμε ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ θα πρέπει κάτι να κάνουμε για αυτόν τον λαό…. Πολλά πράγματα που μας έχουν επιβάλει να κάνουμε τα τελευταία οκτώ χρόνια έπρεπε ήδη να τα είχαμε κάνει οι ίδιοι…».
Η Δήμητρα Τσανάκα
Με μια σύντομη δήλωσή της χθες το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δημοσιοποίησε την στήριξή της στην υποψηφιότητα του Θόδωρου Μαρκόπουλου λέγοντας χαρακτηριστικά «Οποιοσδήποτε είναι καβαλιώτης υποψήφιος εγώ πιστεύω ότι είναι για το καλό της πόλης και αρκετά με το θρακιώτικο το λόμπυ με το οποίο υποφέρουμε πολλά χρόνια και έχουν πάρει τα μυαλά τους πολύ αέρα με αποτέλεσμα να παλεύουμε κάθε φορά για να τους θυμίσουμε ότι στην περιφέρεια ανήκει και η ανατολική Μακεδονία….».
Ο Χρήστος Γάκης
Στο ίδιο μήκος κύματος και η χθεσινή δήλωση του περιφερειακού συμβούλου ΑΜΘ Χρήστου Γάκη ο οποίος τόνισε ότι «Είναι κάτι που το έχουμε πει εδώ και καιρό ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσει όλη η ομάδα και να λύσουμε τα εσωτερικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, εγώ τον κ. Μαρκόπουλο τον είχα στηρίξει και στην πρώτη διαδικασία για την ανάδειξη νέου περιφερειάρχη, εγώ κατέβηκα με το ψηφοδέλτιο του κ. Μαρκόπουλου και στις περιφερειακές εκλογές και σαφώς θα τον στηρίξω και αυτή την φορά, ο κ. Μαρκόπουλος είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να ρίξει γέφυρες και να κατεβεί ο συνδυασμός ενωμένος στις εκλογές και να μην έχουμε διχαστικά φαινόμενα, ένας νέος επικεφαλής θα πρέπει να απευθύνει πρόσκληση να συστρατευθούν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι και μόνο όποιοι δεν θέλουν να αποχωρήσουν για να σταματήσει αυτός ο διαχωρισμός που υπάρχει…. Είναι εμφανές ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν φυγόκεντρες δυνάμεις….».
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
Θέση στα παραπάνω πήρε και ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισημαίνοντας ότι «Για να υπάρξει μια υποψηφιότητα που θα διεκδικήσει το αξίωμα του περιφερειάρχη ΑΜΘ στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να ξεκινήσει από το κόμμα μια διαδικασία αναζήτησης προσώπων, κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή επισήμως δεν υπάρχει αλλά μπορεί να υπάρχει ανεπισήμως και να βολιδοσκοπούνται πρόσωπα, επειδή οι εκλογές είναι σύντομα και επειδή κάποιος θα πρέπει να ηγηθεί αυτή η ανεπίσημη διαδικασία βολιδοσκόπησης προσώπων βρίσκεται σε ισχύ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, δεν ξέρω για υποψηφιότητες όμως σίγουρα αυτή την ώρα γίνονται βολιδοσκοπήσεις και θα δούμε που θα πάει, πιστεύω ότι αυτή την ώρα θα πρέπει οι τόνοι να τηρηθούν χαμηλά, είναι γνωστά τα προβλήματα στο εσωτερικό των περιφερειακών συμβούλων της παράταξής μας και θεωρώ ότι όποιος επιθυμεί να τεθεί μπροστά θα πρέπει να αποφύγει να συμβάλλει σε οποιαδήποτε περεταίρω απώλεια της εσωτερικής συνοχής του συνδυασμού, το βασικό ζητούμενο είναι να ενώνει τον συνδυασμό και να μην τον διχάζει, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος είναι ένας καλός αντιπεριφερειάρχης εκ του αποτελέσματος, έχει παράξει στο νομό Καβάλας και αυτό πρέπει να αξιολογηθεί από αυτούς που αξιολογούν και νομίζω ότι είναι μια καλή επιλογή όταν ανοίξει και επίσημα αυτή η διαδικασία….. η ύπαρξη δύο ψηφοδελτίων, ενός νομιμοποιημένου και ενός ανεξάρτητου, όπως λέει και η εμπειρία θα επιφέρουν μόνο ένα αποτέλεσμα που θα είναι η ήττα….».
Ο Γιάννης Πασχαλίδης
Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα χθες το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης επισήμανε ότι «Υπάρχει ένα πρόβλημα μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και για το καλό της παράταξης αλλά και της περιφέρειας θα πρέπει να συνεννοηθούν ώστε να μην έχουν προβλήματα μεταξύ τους, να τα λύσουν μόνοι τους και να αφήσουν τους εγωισμούς, εγώ δεν θα πάρω θέση για το ποιος θα ηγηθεί, εμείς είμαστε στρατιώτες και κάθε φορά βοηθούμε την παράταξη και σε επίπεδο περιφέρειας και σε επίπεδο δήμων….. αυτά που λένε ότι βγήκαμε από το Μνημόνιο είναι όλα παραμύθια και ο κ. Τσίπρας συνεχίζει όπως ξεκίνησε να τάζει παροχές σε όλη την Ελλάδα και με αυτές τις υποσχέσεις τώρα θέλει να δημιουργήσει μια ανάκαμψη στον χώρο του διότι ο κόσμος δεν τους θέλει, αυτά όλα είναι παλαιοκομματικά και θα πρέπει να εκλείψουν στην εποχή που βρισκόμαστε….. πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι κοντά στη νέα κυβέρνηση η οποία θα αντιμετωπίσει δυσκολίες με αυτά που θα αφήσει πίσω της η σημερινή κυβέρνηση…».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα