Διαμαρτύρονται οι εκτελωνιστές ότι δεν λύνεται το θέμα με την ενοχλητική και επικίνδυνη διέλευση των μεγάλων φορτηγών μέσα από την πόλη της Καβάλας μεταφέροντας αυτή την δραστηριότητα στο λιμάνι Φίλιππος Β΄. Συμφωνώ γιατί αυτό που και οι ίδιοι λένε είναι ότι περισσότερα φορτηγά περνούν το κέντρο με τελικό προορισμό το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» για να περάσουν με τα πλοία της γραμμής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από αυτά που είναι προς εκτελωνισμό.
Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση των εκτελωνιστών θέλω να προσθέσω ότι πρέπει από τον λιμάνι «Απόστολος Παύλος» να μεταφερθεί στο Φίλιππος Β΄ και η λεγόμενη τουριστική κίνηση μέσω των πλοίων της γραμμής γιατί το όφελος για την πόλη είναι ανύπαρκτο. Μόνο ζημιά έχει με την ατμοσφαιρική ρύπανση που δημιουργείται από τα αυτοκίνητα που φορτώνονται στα πλοία αλλά και από τα ίδια τα πλοία αφού τα καυσαέρια που αφήνουν μαυρίζουν όλη τη συνοικία της Παναγίας. Πρέπει λοιπόν και αυτή η δραστηριότητα να μεταφερθεί στο λιμάνι Φίλιππος Β΄ όπου και ανάπτυξη θα υπάρξει αλλά και μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη θα έχουν περισσότεροι κλάδοι της Καβαλιώτικης οικονομίας. Επίσης μαζί πρέπει να πάρουν και τα φέρυ- μπόουτ και να μείνει στο «Απόστολος Παύλος» το υδροπτέρυγο αν ποτέ ξεκινήσει τα δρομολόγια για τον Λιμένα.
Αν λοιπόν θέλουν το λιμάνι μέσα στην πόλη τουριστικό πρέπει όλες οι παραπάνω δραστηριότητες να μεταφερθούν. Το ξέρω κάτι τέτοιο δεν το θέλει ο ΟΛΚ. Ναι αλλά το συμφέρον του δήμου Καβάλας είναι να απαλλαγείο το κέντρο και οι συνοικίες από ακόμη μια ακόμη ρυπογόνο πηγή.
Για να απαλλαγεί το κέντρο της Καβάλας και η Παναγιά από την ατμοσφαιρική ρύπανση να φύγουν τα φερυ μπότ και τα πλοία της γραμμής
