Συνεδρία χωρίς νόημα για τον καπνό από τον οποίο έμεινα μόνο τα καπνομάγαζα

Τι σημαίνει σήμερα ο καπνός για την Καβάλα; Ερώτηση που δεν νομίζω ότι απαντήθηκε στο πρώτο συνέδριο που κράτησε τρεις μέρες από την περασμένη Παρασκευή και μέχρι χθες του ινστιτούτου που το διοργάνωσε. Ένα μνημόσυνο που δεν πρόσφερε τίποτε εκτός από ένα ιστορικό εμπλουτισμό γύρω από τον καπνό την καπνεργασία και το καπνεμπόριο. Ο καπνό όσο και αν το μνημονεύουμε στην Καβάλα δεν αποτελεί σήμερα το βασικό εξαγωγικό προϊόν της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής αλλά ούτε προσφέρεται για πολιτικούς αγώνες. Τι όμως είναι; Ιστορία που αυτήν πρέπει να αξιοποιήσουμε και αυτήν πρέπει να την βάλουμε στο κέντρο της αξιοποίησης μέσα από δράσεις που θα έχουν αναφορά στον καπνό και θα δημιουργούν οικονομικά οφέλη με την ταυτόχρονη απασχόληση ανθρώπων.
Όμως, όπως συμβαίνει σε αυτή την χώρα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτή την συνήθεια του λαού μας και το ντόπιο αιθερβαμόνικο κοινωνικό προσωπικό που περισσότερο μιλάει και λιγότερο πράττει.
Στο παιχνίδι της φλυαρίας και της υποτιθέμενης πολιτιστικής προσφοράς συμμετείχε και η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου με ένα λόγο αόριστο χωρίς καμιά βάση και προοπτική και δεν απέφυγε να εκθειάσει την Καβάλα όπως κάνουν όλοι αλλά μέχρι εκεί. Μετά μας αφήνουν μόνους μας.
Η κ. Νοτοπούλου λοιπόν κλείνοντας την ομιλία της σημείωσε «Η ιστορία του καπνού και η κατανόηση της πολυεπίπεδης επίδρασης της καπνικής οικονομίας στην περιοχή θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τη νέα μέρα για την ευρύτερη περιοχή, ώστε να της εγγυηθούμε έναν ισόρροπο και αυτοτροφοδοτούμενο αναπτυξιακό κύκλο». Λόγια του αέρα κοινώς μπούρδες. Πότε θα σχεδιάσουν στην κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή το μέλλον αυτού του τόπου; Και γιατί εδώ και 4 χρόνια δεν το έκαναν εκτός από το να υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούσαν να κάνουν; Και ειλικρινά τι σημαίνει αυτοτροφοδοτούμενος αναπτυξιακός κύκλος;

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα