Απαράδεκτη στάση του Δήμου Καβάλας για εκλιπούσα συμπολίτισσα που του δώρισε τα περιουσιακά της στοιχεία

Με ιστορία καθημερινής τρέλας μοιάζει το θέμα που έφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μαυρίδης. Πρόκειται για το ενδεχόμενο υπηρεσιακής ανακομιδής των οστών από οικογενειακό τάφο στα Νεκροταφεία Καβάλας λόγω χρέους 900 ευρώ λόγω πολυετούς μη καταβολής των προβλεπομένων τελών ταφής και αφορά εκλιπούσα καβαλιώτισσα η οποία στην δύση του βίου της και σε ηλικία άνω των ενενήντα ετών, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε δωρίσει στον Δήμο Καβάλας περιουσιακά της στοιχεία που αποτελούνταν από μία έκταση 7,5 στρεμμάτων στην περιοχή του Περιγιαλίου και ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Παλιού.
Όπως δήλωσε χθες το πρωί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαυρίδης «πρόκειται για την καβαλιώτισσα Στυλιανή Τσαλακανίδου που το 2003 αποφάσισε και δώρισε στον Δήμο Καβάλας 7,5 στρέμματα γης στο Περιγιάλι και ένα διαμέρισμα στο Παλιό και όταν πέθανε ο Δήμος ούτε καν ένα στεφάνι δεν κατέθεσε στον τάφο της λόγω έλλειψης σχετικού κονδυλίου….. η υπηρεσία του Νεκροταφείου ενημέρωσε υπηρεσιακά την διοίκηση του Δήμου για την οφειλή του οικογενειακού τάφου αλλά δεν έλαβε απάντηση….. θα εισηγηθώ στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει να τελείται κάθε χρόνο μνημόσυνο υπέρ των δωρητών του Δήμου Καβάλας αν και δεν είναι πολλοί…..».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα