Δεν έχει απορριφθεί ο Κανονισμός Στάθμευσης της Παναγίας είπε ο δήμαρχος Καβάλας

  • Μάλιστα ανέφερε ότι με την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για την στάθμευση στην Παναγία… και αναμένουν την τελική απόφαση της Αποκεντρωμένης

Με την εμπλοκή του Ταμείου Στρατού που δεν εισφέρει σε χρήμα στο Περιγιάλι με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει τα έργα στην περιοχή ξεκίνησε την ενημέρωση ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Βέβαια η συνεδρίαση σε μετάδοση από την πλατφόρμα είχε προβλήματα με διαστήματα όπου δεν ακουγόταν τίποτε από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς ρωτούσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και τι απαντούσε ο δήμαρχος.

Προφανώς και σύμφωνα με τον Χρήστο Ποτόλια ο δήμαρχος ήθελε να πει ορισμένα πράγματα για την υπόθεση Ταμείου Στρατού οφ δι ρέκορντ!

Στα εκτός ημερήσιας θέματα ο Ηλίας Καλανταρίδης ρώτησε για τις στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ και τις θέσεις που είναι τοποθετημένες οι στάσεις αυτές ειδικά σε σημεία «όπου να είναι» με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν και ολόκληρο το πεζοδρόμιο και κάλεσε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ιακωβίδη να φροντίσει την τακτοποίησή του.

Επίσης αναφέρθηκε για περίπτωση κάδων απορριμμάτων ιδιωτικών σε σύνολο σπιτιών που ο δήμος τους απομάκρυνε και έβαλε έναν μεγάλο με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά η αποκομιδή και «ο κάθε πικραμένος» όπως είπε παρατάει εκεί τα σκουπίδια του.

Ο Χρήστος Ποτόλιας αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε και αφορούσε την χορήγηση γάλακτος στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα και σε άλλους τομείς, αλλά και στο γεγονός ότι δεν έχει γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια γάλακτος!

Ο Νίκος Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στον Κανονισμό Στάθμευσης στην Παναγία και στο τι ακριβώς συμβαίνει. Ο ίδιος διάβασε την απόφαση της Αποκεντρωμένης και ζήτησε εξηγήσεις από τον δήμαρχο για το ακριβώς συμβαίνει και δεν προχωρά.

Τόνισε ότι στην Υπηρεσία Καθαριότητας υπάρχουν ελλείψεις σε σακούλες και εργαλεία και γιατί συμβαίνει αυτό.

Τέλος ρώτησε ότι υπάρχει καταγγελία από κατοίκους του Περιγιαλίου ότι το θέμα με τα αδέσποτα έχει ξεφύγει και η υπηρεσία του δήμου δεν απαντά μεγεθύνοντας το πρόβλημα.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη ρώτησε για τις εκταφές που γίνονται στα δημοτικά νεκροταφεία και μάλιστα σε μεγάλο αριθμό, ενώ τα υλικά μετά τις εκταφές δεν είναι σε καλή κατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια κακή εικόνα για την ψυχολογία των επισκεπτών.

Η ίδια ρώτησε γιατί το κυλικείο του Κλειστού Κολυμβητηρίου δεν έχει αναπτύξει τραπεζάκια, ενώ στο Βερούλειο δεν λειτουργεί κυλικείο, αν και προβλέπεται!

Ο Ανέστης Τσουρουκίδης ανέφερε ότι υπάρχουν ορφανοί δρόμοι (χωρίς φορέα που να τους φροντίζει) όπως αυτός στα Λασπόλουτρα που δεν έχουν διαγράμμιση, αλλά και ο δρόμος προς το Λιμάνι Νέας Καρβάλης με φυτά και δένδρα που κρύβουν την ορατότητα στα οχήματα και πολλά σκουπίδια…

Ένα άλλο θέμα που ξαναβάζει εκ νέου ο κύριος Τσουρουκίδης είναι η καμένη πρέσα, το όχημα που ακόμη δεν έχει φτιαχτεί και συνεχίζει να βρίσκεται καμένο στο ίδιο σημείο και αυτό είναι ντροπή μια και όλοι λένε ότι θα το φτιάξουν και ακόμη άφτιαχτο είναι…

Ο Νίκος Μαυρίδης επεσήμανε ότι τα ποιμνιοστάσια στη Λεύκη μετά την τελευταία καταιγίδα έπαθαν ζημιές και καλό είναι ο δήμος να συνεισφέρει στους κτηνοτρόφους να τα επισκευάσουν.

Παράλληλα έφερε εκ νέου το θέμα του Πάρκινγκ της Ροδόπης, και μετά την τροπολογία αν η διοίκηση του δήμου και ο δήμαρχος έκανε κάτι ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στο πάρκινγκ αυτό…

Ο Κώστας Κουνάκος, ανέφερε ότι οι αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους ΟΤΑ δεν έχουν συνοδά μέτρα για χρηματοδότηση και η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα…

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι στάσεις είπε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης με πρόσφατη διάταξη περνούν πλέον στις Περιφέρειες σε αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ… όπως και τα δρομολόγια.

Όσον αφορά τις στάσεις στην Καβάλα, ο δήμαρχος είπε ότι θα τις δώσει στην περιφέρεια τακτοποιημένες και σωστές.

Όσο για α πεζοδρόμια η Καβάλα έχει στενά πεζοδρόμια και πρέπει να μεγαλώσουμε τα πεζοδρόμια, είπε ο κ. Μουριάδης!

Για την Παναγία ο κανονισμός στάθμευσης δεν έχει απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη και η ίδια ζήτησε επιπρόσθετης στοιχεία προκειμένου τα τεκμηριώσει την άποψή της.

Μάλιστα ανέφερε ότι με την Βιώσιμη Ανάπτυξη έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για την στάθμευση στην Παναγία…

Για τους εργαζόμενους που ενώ προσλήφθηκαν στην Καθαριότητα και αυτή τη στιγμή εργάζονται στην Οικονομική Υπηρεσία, ο δήμαρχος είπε ότι εκεί τους χρειαζόμαστε και το ίδιο είπε και στον Συνήγορο του Δημότη και της Επιχείρησης Αθανάσιο Αθανασίου, εφόσον έγινε καταγγελία για το θέμα αυτό.

Για το πάρκινγκ Ροδόπης είπε ότι έχουν χρόνο να κάνουν τις αλλαγές και έχουν ήδη γίνει οι αρχικές κινήσεις και στα επόμενα τρία χρόνια το θέμα θα έχει λυθεί! 

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα