Του τα έψαλαν οι ιδιοκτήτες των γρι- γρί του Βλάχου που θέλει να τους χρεώσει τα σκουπίδια και ζητάει σε τρεις μήνες να φύγουν από το λιμάνι

Σε υψηλούς τόνους έγινε προχθές η συζήτηση μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ Άγγελου Βλάχου και του προέδρου των γρι- γρι Γιάννη Μανιού που αφορούσε την απαίτηση του οργανισμού να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των 50 σκαφών περίπου 5.000 ευρώ τον μήνα για τα σκουπίδια που βγάζουν καθημερινά.
@ Πέρα από το ποσό που είναι πολύ μεγάλο αυτή η απαίτηση του κ. Βλάχου που γίνεται για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει αυτό το έργο να μαζεύει από όλα τα λιμάνια της χώρας τα στερεά απόβλητα είναι και ο τρόπος με τον οποίο βάζει τους πλοιοκτήτες των γρι- γρι να λειτουργούν λέτε και βγάζουν καθημερινά τόνους σκουπιδιών.
@ Φυσικά δεν επήλθε καμιά συμφωνία και τα σκουπίδια που παράγουν τα γρι- γρι θα τα ρίχνουν στους κάδους του δήμου χωρίς να πληρώνουν τα χρήματα που τους ζητάει ο Άγγελος Βλάχος.
@ Χθες επίσης το σωματείο των ιδιοκτητών των γρι- γρι πληροφορήθηκε ότι μετά από 3 μήνες θα πρέπει να ελλιμενίζουν τα σκάφη τους στο λιμάνι της ιχθυόσκαλα διότι θα ξεκινήσουν τα έργα για την τοποθέτηση νέων πλωτών εξεδρών στο σημείο που δένουν μέσα στο λιμάνι “Απόστολος Παύλος”.
Φυσικά πενήντα σκάφη είναι αδύνατον να δένουν στο λιμάνι της ιχθυόσκαλας που χωράει με το ζόρι πέντε. Τα υπόλοιπα σκάφη αναρωτήθηκε ο κ. Βλάχος που θα τα πηγαίνουν;
@ Γυρνώ όμως πίσω στην απόφαση της διοίκησης του οργανισμού να τοποθετήσεις νέες πλωτές εξέδρες και να ρωτήσω. Μέχρι σήμερα κύριε Βλάχο μπορείτε να μας δώσετε τα οικονομικά στοιχεία για το πόσα χρήματα έχει εισπράξει ο οργανισμός από τότε που δόθηκαν προς χρήση οι πλωτές εξέδρες για να καταλάβουμε αν αξίζει το κόπο να τοποθετηθούν και καινούργιες;
@ Επίσης ποια αναγκαιότητα επιβάλει κάτι τέτοιο ώστε να δαπανηθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και παράλληλα να διώξουν τα αλιευτικά σκάφη από το λιμάνι “Απόστολος Παύλος”;
@ Ο Άγγελος Βλάχος δεν είναι Καβαλιώτης και ούτε μεγάλωσε βλέποντας τις εικόνες με τα σκάφη δεμένα στο λιμάνι επί δεκαετίες και μπορώ να τον δικαιολογήσω. Αυτοί όμως που αποτελούν το συμβούλιο του οργανισμού λιμένα και είναι οι περισσότεροι Καβαλιώτες πως δέχονται κάτι τέτοιο εκτός και αν τους έχει καταπιεί όλους η αμνησία και έχασαν τη φωνή τους.
@ Μαθαίνω ότι έχουν διαρραγεί οι σχέσεις μεταξύ του πρόεδρου του ΟΛΚ Γιώργου Φιλόσογλου και του Άγγελου Βλάχου αλλά δεν γνωρίζω τους λόγους. Αυτό που πληροφορήθηκα είναι ότι ο πρόεδρος του ΟΛΚ δηλώνει ενοχλημένος από τον τρόπο που λειτουργεί ο κ. Βλάχος. Αυτά έμαθα και ελπίζω να μην είναι αλήθεια.
@ Όπως και νάχει όμως αυτό που μαθαίνω είναι ότι σύντομα θα έρθουν οι αλλαγές στα πρόσωπα που συμμετέχουν στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚ γιατί αυτά που έχω γράψει αλλά και οι διαμαρτυρίες άλλων παραγόντων της Καβάλας έφτασαν στα αυτιά της κυβέρνησης η οποία δεν θέλει να χρεωθεί τίποτε και κανένα.
@ Όλα ξεκίνησαν από την αφωνία του Άγγελου Βλάχου στο θέμα που είχε να κάνει με την ενοικίαση του δεύτερου υπαίθριου χώρου στάθμευσης μέσα στο λιμάνι “Απόστολος Παύλος” έναντι ενός μικρού αντιτίμου όταν το άλλο πάρκινγκ το νοικιάζει ο οργανισμός έναντι 16.000 ευρώ τον μήνα.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα