Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ο Σιμιτσής;

Η χθεσινή απόφαση της αποκεντρωμένης να θέσει σε δίμηνη αργία τον Κωστή Σιμιτσή από δημοτικό σύμβουλο του δημιουργεί και προβλήματα στην υποψηφιότητα του για την περιφέρεια. Η υπόθεση για την οποία ο κ. Σιμιτσή τέθηκε σε δίμηνη αργία είναι για την υπόθεση του κοινωνικού παντοπωλείου όταν ως δήμαρχος συμμετείχε στην οικονομική επιτροπή που δεν εκτέλεσε όπως προβλεπόταν τα καθήκοντα του. Γι΄ αυτό από τις 17 Απριλίου μέχρι και τις 16 Ιουνίου τίθεται σε αργία που όμως όπως χθες έντονα κυκλοφόρησε έχει πρόβλημα και με την συμμετοχή του στις περιφερειακές εκλογές. Και αυτό, για τον λόγο ότι απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής του οπότε δεν καλύπτεται για το χρονικό διάστημα που κατεβαίνει ως υποψήφιος περιφερειάρχης.
Βέβαια ο ίδιος πιστεύει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα όμως υπάρχουν αμφιβολίες αν η εκτίμηση του είναι σωστή. Αυτό που νομικοί κύκλοι διαρρέουν είναι ότι από τη στιγμή που απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της απόφασης από το ΣτΕ τότε υπάρχουν θέματα με την υποψηφιότητα για την περιφέρεια.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα