Επεισόδιο λεκτικής βίας με τον Μητροπολίτη στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, τι λέει ο Μουριάδης

Από την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την περασμένη Πέμπτη έρχεται μια είδηση που με άφησε άφωνο γιατί δεν είχα συνηθίσει με τον μακαριστό Προκόπιο σε τέτοιες δημόσιες συμπεριφορές όπως αυτές του Μητροπολίτη Στεφάνου.
@ Την περασμένη λοιπόν Πέμπτη ο Μητροπολίτης μαινόμενος εισήρθε όπως έμαθα στην τεχνική υπηρεσία του δήμου και κρατώντας την ποιμαντορική του ράβδο απευθύνθηκε στην μηχανικό που είχε χρεωθεί την υπόθεση του έργο που θέλει να κάνει πάνω από το κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται η ΣΦΓΤ και σε υψηλούς τόνους ζήτησε να μάθει γιατί δεν υπέγραψε το σχέδιο για το έργο!
@ Οι φωνές του Μητροπολίτη και το χτύπημα της ράβδου του στο πάτωμα ξεσήκωσαν όλο το δημαρχείο. Εκείνα όμως που σοκάρισαν ήταν δύο. Απευθυνόμενος στην μηχανικό του δήμου όταν τον αποκάλεσε κύριε της είπε σε έντονο ύφος ότι είναι ο Μητροπολίτης και δεν μπορεί να τον αποκαλεί κύριο
και το δεύτερο όταν έπεσε στα γόνατα και προσευχόμενος ζητούσε συγχώρεση από τον θεό.
@ Δεν αρμόζει σε ένα πνευματικό ηγέτη να επισκέπτεται δημοτικές υπηρεσίες για να επιβάλει τον νόμο χωρίς να περιμένει το τελικό αποτέλεσμα όπως όλοι μας. Η έγκριση του συγκεκριμένου έργο έργου ήταν θέμα ημερών. Προφανώς ο Μητροπολίτης προσεγγίζει τα πράγματα της δικαιοσύνης με άλλη ταχύτητα
που όμως δεν ισχύει.
@ Δεν ξέρω γιατί δεν πήρε τηλέφωνο τον Μουριάδη τον οποίο στήριξε στις περασμένες δημοτικές εκλογές ώστε να του εκθέσει το πρόβλημα και να του ζητήσει να τον ενημερώσει για το τι προτίθεται να κάνει η τεχνική υπηρεσία του δήμου και τι θα χρειασθεί ακόμη για να ξεπεραστεί το όποιο εμπόδιο.
Προτίμησε όμως να λύσει το πρόβλημα με τον επιθετικό τρόπο που υιοθέτησε από την αρχή που βρέθηκε στην Καβάλα και να εκθέσει έτσι όλη την Μητρόπολη.
@ Προφανώς ο Μητροπολίτης πιστεύει ότι τα θέματα της Μητρόπολη δεν πρέπει να ακολουθούν τους νόμιμους κανόνες και αυτό τον στεναχωρεί. Δύο έργα που μένουν ακόμη ανοιχτά γιατί έχουν τεχνικά προβλήματα και δεν μπορούν να αδειοδοτηθούν είναι το καμπαναριό της εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων και της εκκλησίας της Μεταμορφώσεως που δεν μπορεί να ανεγερθεί μετά από χρόνια.
@ Φυσικά για τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη απέναντι σε μια γυναίκα επιστήμονα ενημερώθηκε ο δήμαρχος ο οποίος είναι σαν να μην άκουσε τίποτε, αλλά και το σωματείο των εργαζομένων στον δήμο που σφύριξαν αδιάφορα.
@ Το ωραίο είναι ότι από το δήμο την ημέρα της γυναίκας βγαίνουν δελτία τύπου που μιλάνε για την βια κατά των γυναικών αλλά αυτά είναι απλά λόγια του αέρα χωρίς βάση.
@ Ειλικρινά θα το εκτιμήσουν οι Καβαλιώτες αν ο Μητροπολίτης ζητήσει συγνώμη δημόσια από την κυρία της τεχνικής υπηρεσίας και το περιστατικό θα είναι σαν μη γενόμενο. Η αναγνώριση του λάθους είναι μεγάλο πράγμα.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα