Γκρίνιες για την τοποθέτηση του Γρανά στο ΔΗΠΕΘΕ και δεύτερη κόκκινη για τους Μπαχαλάκιδες

Ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης του Θόδωρου Μουριάδη, Αρχέλαος Γρανάς, είναι ο νέος πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.
Η απόφαση ορισμού του λήφθηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024.
Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο μέχρι τώρα πρόεδρος, Σωκράτης Μποζούδης.
Η απόφαση αυτή με την υποβάθμιση του μέχρι χθες προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Σωκράτη Μποζουδη δεν άρεσε και ξεκίνησε μια απίστευτη γκρίνια και για τον ορισμό άλλων προσώπων σε διάφορες επιτροπές του Δήμου και στην ΔΕΥΑΚ.
Στόχος γίνεται ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος και σημερινός δημοτικός
σύμβουλος της παράταξης Μουριάδη, Αρχέλαος Γρανάς για την τοποθέτησή του στο ΔΗΠΕΘΕ που όπως αναφέρουν κύκλοι γύρω από το θέατρο δεν έχει ιδέα περί τα καλλιτεχνικά και απλά επιζητούσε μια ταμπέλα και έναν επώνυμο ρόλο διοίκησης…
Η ιστορία αυτή θα έχει και συνέχεια, καθώς στον ορισμό των Επιτροπών κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η γενική γραμματέας του Δήμου Χριστίνα Ταβουλτζίδου στην οποία επιρρίπτουν ευθύνες πολλά μέλη της παράταξης Μουριάδη που έμειναν εκτός!
@ Και έρχομαι τώρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής όπου στην αίθουσα των συνεδριάσεων βρέθηκαν οι μπαχαλάκιδες που φωνάζουν “κάτω τα χέρια από τη ΣΤΕΓΗ”.
Φυσικά δεν έπεισαν κανένα και αυτά που είπε ο Κοσμάς Χαρπαντίδης ως εκπρόσωπος τους αφού δεν έχουν καμιά νομική βάση απλά ήταν ένα θρήνος για την χαμένη νιότη κάποιων σημερινών γερόντων.
@ Το θέμα της ΣΤΕΓΗΣ φυσικά δεν συζητήθηκε αφού τόσο η δημοτική παράταξη του δημάρχου αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην αυτής του Χρίστου Ποτόλια δεν δέχθηκαν να εκδώσουν ψήφισμα υπέρ των μπαχαλάκιδων της ΣΤΕΓΗΣ.
@ Ο Θόδωρος Μουριάδης μάλιστα ήταν και λίγο εριστικός στο θέμα της ιδιοκτησία και τάχθηκε υπέρ της Μητρόπολης κάτι που όπως σας είχα γράψει ήταν μονόδρομος ύστερα από τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με τον Μητροπολίτη.
@ Αυτοί που ήταν μια σκέτη απογοήτευση στις τοποθετήσεις τους επί του συγκεκριμένου θέματος ήταν ο Μάκης Παπαδόπουλος που κάτι μασημένα είπε συμφωνώντας με τον δήμαρχο, ο Μπάμπης Χρυσανίδης που δεν κατάλαβε ότι δεν συζητούσαν επί της ουσία το θέμα και άρχισε να αραδιάζει προτάσεις οι οποίες
ήταν άσχετες και καθόλου εφαρμόσιμες. Προσπάθησε να ισορροπήσει μεταξύ της Μητρόπολης και των μπαχαλάκιδων και τα έκανε μούσκεμα. Σκέτη απογοήτευση ήταν ο κ. Χρυσανίδης που διάβαζε ένα κείμενο για πρώτη φορά προφανώς, λέγοντας να φύγουν από το ισόγειο της δημοτικής βιβλιοθήκης οι υπηρεσίες του δήμου και να μεταφερθεί η ΣΤΕΓΗ στο συγκεκριμένοι χώρο. Επίσης οι υπηρεσίες του δήμου να μεταφερθούν στο κτήριο του ΕΟΚ και άλλα τέτοια ωραία που ήταν εκτός θέματος.
@ Την μόνη τοποθέτηση που βρήκα ότι ήταν εντός του θέματος, ήταν αυτή της Αναστασίας Ιωσηφίδου που κατάλαβε τι ζητούσε εκείνη τη στιγμή το προεδρείο και αυτό ήταν αν θα συζητούσαν το θέμα της ΣΤΕΓΗ ή όχι. Δεν έκανε καμιά πρόταση μίλησε και με την ιδιότητα της δικηγόρου και ήταν η μόνη που
καταλάβαινες τι έλεγε.
@ Και αυτή την πενταετία η Αναστασία Ιωσηφίδου θα είναι ο βράχος στο δημοτικό συμβούλιο που θα κρατάει το σώμα από τις φουρτούνες της διοίκηση που ανά πάσα στιγμή μπορούν να εκθέσουν τους δημοτικούς συμβούλους.
@ Χαρακτηριστικά ήρθε ένα θέμα που έκρυβε προβλήματα από την τεχνική υπηρεσία το οποίο ο νέος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών προφανώς ούτε το διάβασε και ευτυχώς οι παρεμβάσεις της Ιωσηφίδου και του Κουφατζή ανάγκασαν την διοίκηση του δήμου να το αποσύρει.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα