Γραμμένος και Ξανθόπουλος κατά Action Team και Λεωνίδα Παππά!

Ο Γιώργος Γραμμένος για το Φεστιβάλ Φαγητού και τα όσα γίνανε, τόνισε ότι η όλη ιστορία είναι στενάχωρη και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητεί την καλή πρόθεση του Δήμου και της δημοτικής αρχής, για ορισμένους «να κονομάνε» στην πλάτη μας!

Με την βράβευση της αθλήτριας Μαρίας Ζαχαρούδη από τη Νέα Καρβάλη ξεκίνησε την συνεδρίασή του το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, το 17ο της φετινής χρονιάς και ίσως το προτελευταίο της θητείας της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα.

Η βραβευθείσα ξεκίνησε με ένα σημαντικό ρεκόρ στο άθλημα 4Χ80 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Πανκορασίδων και μέχρι σήμερα έχει μεγάλες διακρίσεις.

Ακολούθησε μια εισήγηση κατοίκων της περιοχής του Πολυκλαδικού από εκπρόσωπό τους, την κυρία Σαρίδου, η οποία έθεσε το ζήτημα της χρήσης της αυλής του σχολείου το καλοκαίρι από παιδιά της περιοχής που τα βράδια αργά μαζεύονται και άτομα που δημιουργούν προβλήματα με φωνές και κακές συμπεριφορές ενώ ζήτησαν ο Δήμος Καβάλας να βάλει ένα σχολικό φύλακα να προσέχει την αυλή του σχολείου.

Η δήμαρχος της είπε ότι σχολικό φύλακα δεν μπορεί να βάλει αλλά θα ζητήσει από τον Αστυνομικό διευθυντή να βάλει μια περιπολία το βράδυ μετά τις 11, για να έχει μια εικόνα του τι συμβαίνει εκεί!

Στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα αναφέρθηκαν τα εξής:

Ο Άρης Βέρρος αναφέρθηκε σε ερώτηση τόσο στην κυρία Τσανάκα και στον κύριο Μουριάδη, ότι σχετικά με τους κατοίκους του πρώην Δήμου Φιλίππων αναφέρθηκαν ότι το θέμα με το νερό του Κεφαλαρίου σκοντάφτει σε οικολόγους που θέτουν ζητήματα σχετικά με τα περιβαλλοντικά του έργου ύδρευσης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην περίοδο προ των δημοτικών εκλογών για τον απολογισμό σχετικά με τα έργα της ΔΙΑΜΑΘ και ποιο είναι το πρόγραμμα δράσης της εταιρείας αυτής, κάτι που δεν έγινε.

Η Δήμητρα Τσανάκα τόνισε ότι μετά την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβει η νέα δημοτική αρχή θα έχει την άνεση να δώσει τον προγραμματισμό της ΔΙΑΜΑΘ και επί πλέον θα γίνει και ο απολογισμός.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι αυτό το διάστημα κάνει η ΔΙΑΜΑΘ τις δράσεις της σε πρόγραμμα και αυτά θα γίνουν γνωστά από τον Σεπτέμβρη.

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας που έδωσε και στη δημοσιότητα τις θέσεις τους γραπτώς και τις δημοσιεύουμε σε άλλο σημείο της εφημερίδας μας.

Η κυρία Τσανάκα τονίζοντας για την αφισοκόλληση που έκανε το ΚΚΕ ήταν προεκλογικά πολύ μεγάλη και δεν έδιναν καλή εικόνα στην πόλη.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης σχετικά με τους προβολείς που τοποθετήθηκαν στην περιοχή της κλινικής Ιπποκράτης, αυτοί τοποθετήθηκαν από την διεύθυνση της κλινικής και ουσιαστικά εξυπηρετούν τον καλύτερο φωτισμό του χώρου γενικότερα.

Σχετικά με την στάση των αστικών στην Καλαμίτσα που είναι έτοιμη να πέσει, αυτή θα αντικατασταθεί μια και είναι επικίνδυνη.

Όσο για τα καλαθάκια που ζήτησε να τοποθετηθούν στην Ακτή Καλαμίτσας η διοίκηση του Δήμου είπε ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Χρήστου Ποτόλια.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος αναφέρθηκε ότι κατά την διάρκεια συζήτησης στο δ.σ. για την προσφυγή που έκαναν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο ίδιος άλλο ψήφισε και άλλο διατυπώθηκε στα πρακτικά της απόφασης, μια και ο ίδιος ψήφισε υπερ των εργαζομένων.

Παράλληλα έβαλε θέμα για το γηπεδάκι του Σταυρού Αμυγδαλεώνα που παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης και καλό θα είναι ο Δήμος να το ασφαλίσει μια και γίνεται «αφαίρεση» εξοπλισμού. Έθεσε δε και ερώτημα για το αν έχει εγκαταλειφθεί το γήπεδο από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του το χρησιμοποιούσε.

Τέλος αναφέρθηκε σχετικά με το Φεστιβάλ Φαγητού και με αναφορές από τους διοργανωτές με υπαινιγμούς για «χρηματισμό» και άλλα που διατυπώθηκαν στο επίμαχο δημοσίευμα που ανέφερε και χαρακτηρισμούς για «μαφία της πόλης»!

Ο κύριος Ξανθόπουλος ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να ζητήσει τον λόγο για τους χαρακτηρισμούς.

Ο Γιώργος Γραμμένος τόνισε ότι η όλη ιστορία είναι στενάχωρη και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητεί την καλή πρόθεση του Δήμου και της δημοτικής αρχής, για ορισμένους «να κονομάνε» στην πλάτη μας!

Μάλιστα θεώρησε ντροπή τις δηλώσεις ακόμη και δημοτικού συμβούλου για να υπερασπιστεί τους διοργανωτές του φεστιβάλ Φαγητού, ζήτησε να γίνουν έλεγχοι από τις υπηρεσίες και στο Cosmopolis!

Εκεί αντέδρασε ο Λεωνίδας Παππάς στα λεγόμενα του Γιώργου Γραμμένου, έγινε μια μικροένταση, του αφαίρεσε τον λόγο επί προσωπικού και του είπε ότι θα μιλήσει και θα απολογηθεί στην …ώρα του!

Ο Λεωνίδας Παππάς παίρνοντας τον λόγο είπε ότι λάθη έγιναν τόσο από τον Δήμο Καβάλας και τους διοργανωτές, αλλά τελικά το φεστιβάλ πέτυχε, λόγω προσέλευσης του κόσμου, αλλά λειτούργησε με πολλές απουσίες περιπτέρων και τα όσα έγιναν δεν έδωσαν καλή εικόνα!

Τέλος ανέφερε ότι οι Καβαλιώτες αγκάλιασαν το φεστιβάλ και πρέπει να στηριχθεί.

Η δήμαρχος Καβάλας ξεκαθάρισε ότι οι διοργανωτές γνώριζαν τα πάντα και για τους ελέγχους, αλλά φαίνεται δεν έδωσαν την δέουσα σημασία!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα