ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ ΚΑΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Ουαί γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές…

Please select a featured image for your post

ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ ΚΑΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

Ουαί γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές…

Στο ίδιο έργο θεατές αλλά με κυβέρνηση ΝΔ βρισκόμαστε στην Καβάλα για μια ακόμη φορά με φόντο τους γνωστούς εργαζόμενους του γνωστού Σωματείου που πλέον δεν αποκαλούνται ως απολυμένοι αλλά …μερίδα εργαζομένων!

Με μια ομοβροντία ανακοινώσεων που εκπορεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, αλλά και δορυφόρους τους, επιχειρείται η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας που από ότι φαίνεται αυτή την φορά δεν είναι διατιθεμένη να …διχαστεί!

Η φρασεολογία είναι γνωστή και μη εξαιρετέα, αλλά η υποκρισία περισσεύει μια και υποτίθεται ότι πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε «δέσει» την σχέση των εργαζομένων (απολυμένων) με την διοίκηση και μάλιστα με την δική τους συναίνεση!

Τώρα αλλάζουν τα πράγματα και από ότι φαίνεται στήνεται ένα σκηνικό από τους γνωστούς φορείς που πλέον έχουν πετάξει τη μάσκα της υποκρισίας και φέρονται ως προπομποί της εργασιακής ειρήνης που θα πρέπει δήθεν να επιτευχθεί σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις.

Βέβαια δε λείπουν και οι φωνές γνωστών συνδικαλιστικών φορέων που στήνουν το γνωστό γαϊτανάκι αλλαγής ακόμη και της ιδιοκτησίας της επιχείρησης λες και βρισκόμαστε στην παλιά εποχή των Κοινωνικοποιήσεων Επιχειρήσεων του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ!

Βγήκε το ΕΥΚ Καβάλας από την αφάνειά του!

Με μια ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας που πραγματικά αφήνει άφωνο κάθε σκεπτόμενο πολίτη μια και δεν ασχολήθηκε ποτέ με τους εργαζομένους ενός κορυφαίου εργοστασίου στην περιοχή μας, εν τούτοις τραβάει τα κομμάτια μια μερίδας εργαζομένων ενός εργοστασίου που δεν έχει καν τον τίτλο που αναφέρει και άκριτα καταγγέλλει τα εξής: «Η εργοδοσία του εργοστασίου Φωσφορικών Λιπασμάτων Νομού Καβάλας και πάλι με διάφορα τεχνάσματα (ίδρυση νέων εταιριών) επιχειρεί να αποφύγει τις δεσμεύσεις της που προήλθαν και από την αγορά του εργοστασίου και από τις δικαστικές αποφάσεις .

Ο δανεισμός που η εταιρεία ζητά να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι είναι η «κρυπτή» για την εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Η συνέχιση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του εργοστασίου περνά μέσα από την επιστροφή των εργαζομένων σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις. Όσο γρηγορότερα γίνει αυτό κατανοητό τόσο γρηγορότερα η εργασιακή ειρήνη θα συνάδει με την κερδοφορία της επιχείρησης.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας στηρίζει κάθε προσπάθεια του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στην κατεύθυνση της εργασιακής ειρήνης, των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κανονικότητας στο εργοστάσιο της Β.Φ.Λ.

Καλεί την εργοδοσία, την πολιτική ηγεσία, το Υπουργείο Εργασίας και κάθε φορέα της πόλης να σταθεί δυναμικά και αποτελεσματικά δίπλα στο σωματείο για να μην ξαναπαραβιαστεί καμία συμφωνία και κανένα εργασιακό δικαίωμα».

Σιγά μην έχανε ευκαιρία η ΟΕΧΒΕ!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γνωστή ΟΕΧΒΕ η οποία για μια ακόμη φορά προσπαθεί όχι να ασχοληθεί με την ουσία παρουσίας της λιπασματοβιομηχανίας αλλά με μια μακροσκελή ανακοίνωσή της χύνει …όξος και χολή στην διοίκηση της εταιρείας για την οποία δεν έβγαλε άχνα όταν προσέλαβε τους εργαζόμενους που με σθένος η Ομοσπονδία υποστήριζε..

Βέβαια στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος αναφέρει ότι: «Η σημερινή Κυβέρνηση που κατηγορούσε την προηγούμενη για προνομιακές σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προεξέχοντος του γνωστού και μη εξαιρετέου Πετσίτη, με το συγκεκριμένο επιχειρηματία οφείλει να αντιδράσει άμεσα αντί να τηρεί σιγή ιχθύος.

Μπροστά στα τεκταινόμενα των Λιπασμάτων δεν μπορεί κανείς να παραμείνει απλός θεατής, η «σταύρωση» 134 εργαζομένων –και μάλιστα τις ημέρες της Γέννησης– δεν χωρεί ούτε συγχωρεί «Πόντιους Πιλάτους». Δεν χρειάζεται να προκύψει νέος «Πετσίτης» με άλλο χρώμα…. για να κινητοποιούμαστε.

Οι παρεμβάσεις και αντιδράσεις του Υπουργού Εργασίας καθώς και των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών επιβάλλεται να είναι άμεση, έπρεπε να είχε ήδη καταγραφεί.

Η λύση που πρέπει να δοθεί θα αφορά το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στις εγκαταστάσεις των λιπασμάτων ανεξάρτητα ποια «μάσκα» φορά η εταιρεία που υπέγραψαν σύμβαση».

Κι όλα αυτά βέβαια με το σωστό περιτύλιγμα και με μονομέρεια καταπληκτική στην επίκληση Τριμερούς που όπως λέει …με επείγον χαρακτήρα που θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει χθες… αν το Υπουργείο δεν κωλυσιεργούσε με περίεργο τρόπο….

Το Υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής την καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων.

Επιτέλους ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν».

Αυτό λένε και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που είναι ικανοποιημένοι από την εργασιακή τους σχέση με την εταιρεία και για τους οποίους δεν αφιερώνει ούτε μια λέξη το κείμενο της ΟΕΧΒΕ!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα