Οργή λαού για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Φαίνεται ούτε ο Κοσμάς Χαρπαντίδης ο οποίος στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου ήταν υποψήφιος δημοτικός του σύμβουλος δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τον Μπάμπη Χρυσανίδη αλλά ούτε τον Καλανταρίδη και την Δρακονάκη να ζητήσουν να συζητηθεί το θέμα της ΣΤΕΓΗΣ στο δημοτικό
συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής.
@ Έτσι βρήκαν την άσχετη λύση να κάνουν μια πρόταση που ήξεραν εκ των προτέρων ότι δεν επρόκειτο να γίνει δεκτή από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.
@ Χθες ο ένας μετά τον άλλο εξέδωσαν δελτία τύπου για τις υπέρογκες αυξήσεις που φέρνει ο Μουριάδης στα δημοτικά τέλη. Πρώτος ο εμπορικός σύλλογος που στο δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα παρόλο που δέχεται ότι οι δήμοι δεν παίρνουν από την κεντρική διοίκηση τα χρήματα που τους οφείλουν και αντί να ανοίξει μέτωπο αντιπαράθεσης με αυτή καταφεύγει στην εύκολη λύση να
χαρατσώσει τον λαό.
@ Μετά από τον εμπορικό σύλλογο, δελτίο τύπου εξέδωσε το επιμελητήριο και ζητά να βάλει η διοίκηση του δήμου “λελογισμένες” αυξήσεις και να αποσύρει αυτές που έχει ανακοινώσει.
@ Επίσης δελτίο τύπου εξέδωσε και ο “σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων” που ζητούσαν από τους δημοτικούς συμβούλους να μη τις ψηφίσουν.
@ Χθες ο δικηγόρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον “τόπο της ζωής μας” Νίκος Σιδηρόπουλος εύστοχος όπως πάντα έγραψε “”Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται από την απομάκρυνση από το ταμείο”, ή αλλιώς “είναι αργά για δάκρυα Στέλλα”.
Ψάχνετε διαβούλευση κατόπιν εορτής… Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε ούτε καν διαρροή της πληροφορίας των αυξήσεων. Όμως ήταν προβλέψιμη εξέλιξη με βάση την τακτική των αποφάσεων του ΔΣ της ΔΙΑΑΜΑΘ, αναφέρομαι στο μέχρι πρότινος “αναβαλλόμενο” τέλος ταφής, που ήρθε η ώρα να εισπραχθεί και ο λογαριασμός να πέσει βαρύς σε όλους μας. Βαρετά θέματα αυτά, καθόλου φαντεζί, μέχρι να πονέσει η τσέπη μας”.
@ Μετά τις αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας εγώ περιμένω νάρθουν και αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού αν δεν προχωρήσουν γρήγορα οι συνενώσεις μεταξύ των ΔΕΥΑ τουλάχιστον σε επίπεδο νομού.
@ Τελικά όντως ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Παγγαίου Χρίστος Μποσπότης όπως μου είπε χθες ραδιοφωνικά, υπέβαλε την παραίτηση του γιατί δεν δέχθηκε να τον καπελώσει ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου που το έπαιξε βασιλικότερος του Βασιλέως διορίζοντας αυτός άτομα στις διάφορες επιτροπές αρμοδιότητας του.
@ Ο Φίλιππος Αναστασιάδης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Χρίστου Μποσπότη αλλά κράτησε στη θέση του και τον ειδικό του σύμβουλο που δημιούργησε το πρόβλημα. Αυτό εγώ που λέω είναι ότι
Μποσπότης και ειδικός σύμβουλος δεν χωράνε κάτω από την ίδια στέγη.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα