Το ταμείο του δήμου είναι μείον αλλά λεφτά για το παγοδρόμιο υπάρχουν

Σήμερα έρχεται εκ νέου ως θέμα στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Καβάλας το θέμα του Παγοδρομίου το οποίο δεν συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα γιατί δεν υπήρξε απαρτία. Δεν γράφω τίποτε μέχρι να δω τι θα αποφασίσουν τα μέλη της δημοτικής κοινότητα και θα επανέλθω.
@ Σήμερα όπως μας ενημερώνει το δελτίο τύπου του δήμου “Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, και οι συνδιοργανωτές των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας”.
@ Αν ρωτήσω ποίοι είναι οι συνδιοργανωτές οι οποίοι δεν αναφέρονται στο δελτίο τύπου θα μου πουν ότι θα τους μάθω αν πάω στη συνέντευξη;
@ Σε παρέα ενός καφέ σε πεζόδρομο της Καβάλας που βρέθηκε ο Μουριάδης για να παρακολουθήσει την περασμένη εβδομάδα ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ομολόγησε ότι το ταμείο του δήμου είναι μείον και ότι αυτό θα είναι το μεγάλο πρόβλημα της επόμενη πενταετίας το οποίο θα πρέπει να λύσει. Φυσικά δεν
μίλησε για τις ευθύνες του που το ταμείο είναι μείον. Απλά ομολόγησε δημόσια κάτι που το φώναζα προεκλογικά σε όλους του τόνους αλλά όλοι έκαναν πως δεν άκουγαν.
@ Γιατί το ταμείο του δήμου είναι μείον; Διότι έγιναν αλόγιστες δαπάνες ρουσφετολογικού χαρακτήρα προκειμένου με αυτό τον τρόπο ο Μουριάδης να κερδίσει τις εκλογές. Από τις 2.000 αναθέσεις που έχουν γίνει χάθηκαν εκατομμύρια από τις εκπτώσεις που δεν πήρε και αυτός ήταν ακόμη ένα λόγος που στο ταμείο δεν υπάρχουν χρήματα. Φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν ούτε οι δύο μισθοί σύμφωνα με το νόμο που πρέπει να είναι κατατεθειμένοι στην τράπεζα των δημοτικών υπαλλήλων. Άλλωστε ο αντιδήμαρχος οικονομικών ο Γιάννης Προμούσας ο οποίος πρώτος άνοιξε το χορό των αναθέσεων είχε ομολογήσει
προεκλογικά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι στο ταμείο του δήμου υπάρχουν μόνο 800.000 ευρώ. Άλλα τότε οι αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου και οι υποψήφιοι δήμαρχοι σφυρούσαν αδιάφορα.
@ Την περασμένη εβδομάδα ο “τσάρος” της οικονομίας του δήμου Γιάννης Προμούσας σε τηλεοπτική συνέντευξη του δήλωσε ότι θα έρθουν κάποιες μικρές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη γιατί προφανώς το ευέλικτα προγράμματα που πήρε με αναθέσεις από τη Θεσσαλονίκη δεν μπόρεσαν να συμμαζέψουν τα οικονομικά του δήμου.
@ Είναι όμως και κάτι άλλο. Από το ταμείο του δήμου χάθηκαν 700.000 ευρώ από αυτά που έπρεπε να εισπράξει από το νερό των αρδεύσεων. Αλλά λόγω εκλογών κανείς δεν ενοχλούσε τα αγροτομπαντάκια δεκαετιών.
@ Είμαι σίγουρος ότι τα δημοτικά τέλη θα είναι μεγάλα και όχι μικρά όπως λέει ο Προμούσας.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα